Почина легендарният астронавт Брус Маккендлес

9

На 80-годишна възраст си отиде легендарният астронавт Брус Маккендлес, направил първата в историята „свободна“ разходка в Космоса.

От разпространеното съобщение на американската космическа агенция става ясно, че Маккендлес е издъхнал още в четвъртък в дома си в Калифорния, макар и да не се посочва причина за смъртта му.

По време на мисията „Аполо 11“, Маккендлес отговаря за комуникацията с астронавтите на борда – Нийл Армстронг, Едуин Олдрин и Майк Колинс.

10

Легендарната снимка на Брус, реещ се безтегловно в космоса вдъхнови поколения наред американци да вярват, че не съществува лимит на човешкия потенциал, заяви републиканският сенатор Джон Маккейн, който следва заедно с Маккендлес в Американската военноморска академия.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Астронавти, чиито гласове са записани, ликуват и викат: “Днес е 22 май 1962 г., ние сме на Марс и имаме въздух!“

Как оцеляват астронавтите в космическия студ?

10 шокиращи признания от астронавти на NASA

Легендарен астронавт разкри най-усърдно пазената тайна на НАСА

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.