Призраците са по-добри любовници от мъжете

пр

“Сродните души не умират”, се пее в парчето на Placebo – Sleeping with Ghosts, но какво се случва, ако сродната ти душа се окаже вече мъртва, когато я срещнеш? И сексът с нея е по-добър и от най-страстната нощ с реален мъж?

Сиан Джеймсън е почти без дъх, докато описва първата си гореща нощ със своя любовник. “Той инстинктивно знаеше какво искам и не трябваше да казвам или да правя каквото и да било”, разказва 26-годишната жена от Лондон. „Той беше много красив, имаше прекрасни кафяви очи и докато правехме любов, галеше тялото ми нежно и усещах тежестта му върху себе си. Въпреки че го усещах, тялото му беше невероятно леко… Срещата продължи един час и след нея той ми прошепна ”Това беше най-невероятното нещо, което съм изживял”. Докато се унасяхме, прегърнати, един глас в главата ми непрестанно ме питаше: „Наистина ли се случва това?”

Сиан има своите основания да поставя под въпрос случилото се, защото колкото и невероятно да изглежда, тя твърди, че Робърт е „призрак” – привидение на любовта, дух на художник, починал преди 100 г. „Някои хора ме гледат все едно съм полудяла. Семейството ми не знае нищо за това. Но кога една жена се е чувствала удобно да разказва подробности от любовния си живот на родителите си?”, обяснява пред “Дейли Мейл” жената.

Историята може и да звучи невероятно, но през вековете са останали много легенди за духове, които правят секс с хора. Такива истории има и при християните, и при келтите, а някои се датират чак от 2400 г. пр.Хр.

В наши дни Деми Мур изпита страстта с починалия си възлюбен, изигран от Патрик Суейзи. Дан Акройд и звездата от „Ангелите на Чарли” Луси Лиу, а преди тях и Анна Никол Смит са описали преживявания, за които твърдят, че са реални сексуални контакти с привидения. Феноменът се нарича “спектрофилия” – сексуално привличане към духове.

Науката обяснява всички тези разкази много бързо и просто – като много ярки сънища. Тези, които са го преживели обаче, се заклеват, че срещите не са плод на въображението им. В някои случаи дамите дори стигат до там да обясняват как сексът с призраци толкова им е харесал, че напълно са се отказали от реалните мъже.

Сиан – писателка, художник и спиритуалист, обяснява, че нейните срещи с паранормалното са започнали малко след като се е преместила в къщичка в отдалечена част на Уелс. Тя се разделила с приятеля си и се чувствала самотна, но настоява, че преживяването не е измислица или резултат от стрес.

„Учените може и да се опитват да го обяснят, но те не са изпитали това, което преживях аз. Няколко дни след първата ни среща Робърт ми каза, че това ще бъде последната ни нощ заедно. Никога не попитах защо. Плаках, когато се събудих, и Робърт не беше в леглото. Предполагам, че бях започнала да се влюбвам. Въпреки че след това имах още един любовник дух, след Робърт не съм правила секс с призрак повече от 2 години. Сега имам връзка с реален мъж, който си мисли, че предишните ми преживявания са просто сън и ги намира за забавни. Аз обаче си спомням изпитаното с Робърт много ясно.”

Дори историята на Сиан да кара скептиците да повдигат вежди, жената не е единствената с подобни преживявания. Аметист Риалм, 27-годишна спиритуална консултантка от Бристол, разказва, че подобна връзка с някого извън този свят, не само е сложила край на годежа й с училищната й любов, но завинаги я е отказала от живите мъже.

„Първият ми път с призрак беше преди 10 г., разказва тя. – Живеех с приятеля си, който пътуваше много по работа. Чувствах се самотна и забелязах, че различни предмети непрестанно изчезваха и се появяваха в стаята ми за гости. Мислех си, че полудявам, но усещах нечие присъствие. Чувствах го навсякъде около себе си и беше толкова успокояващо. Шест месеца по-късно приятелят ми отново пътуваше, а аз видях сърце, нарисувано върху прозореца в стаята за гости. Когато се приближих, за да го разгледам, усетих някого зад мен. Той сложи ръцете си на бедрата ми, а дъхът му докосна врата ми. Не беше топъл или студен. Беше нежно. Почувствах се страхотно. Продължи две или три секунди и след това изчезна. Не можех да видя или чуя нищо, но знам, че беше там и въобще не ме беше страх.”

След няколко седмици Аметист решила да стигне по-далеч. „Легнах си по-рано в стаята за гости. Облякох се секси и останах в леглото на тъмно. Почувствах се леко ядосана и нервна. След час нищо не се случи и аз си помислих ”Сигурно съм го уплашиха, защото съм толкова настоятелна.” Когато започнала да се унася обаче, нещо се случило. „Усетих натиск по цялото си тяло, все едно човек лежи над мен, но много по-лек. Не може да се сравни с нищо, което съм преживявала. Знам колко странно звучи, но изживяването беше реално. Беше различно от секса с реален мъж и след това спах по-добре, отколкото съм спала от години. Когато се събудих, знаех, че не е било сън. Не чувствах вина, защото цялото нещо беше толкова естествено.”

Аметист твърди, че е започнала “афера” със своя безплътен посетител. Правехме секс два или три пъти на ден. Така и не го видях, но имахме силна емоционална връзка.”

От случващо се обаче започнала да страда връзката с годеника й и накрая отношенията им приключили, когато веднъж той за малко не хванал годеница си с нейният любовник – дух. “Той беше видял сянката на мъж върху завесите и се втурна вкъщи, крещейки “Къде е той?”. Обикаляше стаята и търсеше “другия мъж”. Почувствах, че трябва да му кажа истината. Той изтича навън блед и шокиран. Повече не го видях, но изпитах ревност, че моят дух му се беше показал.”

Връзката между призрака и Аметист продължила три години, преди да се разделят. Оттогава тя има 20 любовника призраци и се срамува повече от бройката им, отколкото от факта, че са мъртви.

Morkadis

И така, какво казват учените? Дали тези жени просто сънуват? Имат халюцинации? Или са умствено болни? „Не трябва да прибягваме до простото обяснение, че всеки, който има странно преживяване, страда от умствено заболяване”, каза проф. Кристофър Френч от Лондон и съавтор на „Анормална психология – изучаване на паранормалното”. „Истината е, че по принцип се смята, че халюцинациите са много по-често срещани при хора, които са здрави. Всеки може да има халюцинации, особено ако е подложен на стрес и страда от липса на сън”.

Проф. Френч твърди, че повечето случаи на „секс със призраци” могат да бъдат обяснени лесно. “Сънната парализа е често срещано явление. Между 20 и 40% от хората са я изпитвали. Това е състояние между съня и реалността, в което осъзнаваш, че не можеш да се движиш и имаш усещането за чуждо присъствие в стаята. Може да видиш фигура, да имаш усещането, че някои диша във врата ти. Докато човек спи, минава през различни фази на съня. REM фазата се асоциира с ярко и по-образно сънуване. Нормално, докато трае тя, мускулите на тялото са парализирани, за да не може човек да се опита да повтори това, което сънува. Парализата би трябвало да изчезне, преди мозъкът да се е събудил напълно, но може мозъкът да се събуди, а тялото все още да е сковано. Човек не може да се движи, а е буден”, обяснява още професорът.

През този отрязък от време уплашеният мозък може да види какво ли в опит да си обясни случващото се. Докато спят, мъжете и жените могат да изпитат сексуална възбуда. Друго усещане, което оставя сънната парализа, е за натиск върху гръдния кош. Като съберем всичко това можем да си обясним откъде идват историите за секс с духове.

Стив Парсънс, автор на “Изкуството на залавянето на духове”, обаче се съмнява, че това е цялата истина. „Трябва да си глупак, за да кажеш, че духовете съществуват, но си глупак и да кажеш, че на 100% не съществуват. Изследвам паранормалното през последните 35 години и разказите за секс с духове стават все повече. Може би е свързано с програмите и сериалите, посветени на паранормалното, както и на това, че все повече известни личности разказват за нещо необяснимо, което им се е случило. Духовете не могат да бъдат просто безмозъчни същества, представени като някаква зловеща и тъпа жена, носеща отрязаната си глава под ръка, докато слиза по стълбите. Те трябва да са по-заплашителни, по-реални, за да спечелят интереса на зрителите. Ние, разбира се, не знаем какво и какви са всъщност духовете”, завършва експертът.

инфо: trud.bg

Вижте още: 

БРИТАНЦИ ЗАСНЕХА ЛЕГЕНДАРЕН ПРИЗРАК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.