Продават кръвта на Уинстън Чърчил

1

Епруветка с кръвта на Уинстън Чърчил, министър-председател на страната по време на Втората световна война през 1940-1945 г., се предлага във Великобритания на търг, така както и през 1951-1955 година, предава ТАСС.

Стъклената епруветка съдържа засъхнала капка кръв и е с дължина 7 сантиметра. Тя ще бъде предложена на търг на 12 март. Аукционът е организиран от тръжна къща „Дюкс“ /“Duke’s“/ и ще се състои в Дорчестър /графство Дорсет, Югозападна Англия/.


Лотът е оценен на 300-600 британски лири или 460-920 долара. Чърчил е дал кръв за анализ през 1962 година, когато е бил на лечение в лондонската болница „Мидълсекс“.

Чърчил е член на парламента на Великобритания в продължение на 64 години, той служи в 13 правителства и два пъти е министър-председател.

инфо: novini.bg

Вижте още: 

АЙЗЕНХАУЕР СЕ СРЕЩАЛ 3 ПЪТИ С ИЗВЪНЗЕМНИ, ВИДЯЛ ГИ И ЧЪРЧИЛ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Stoqn Vulchev 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.