Продават на търг лунния прах, събран от Нийл Армстронг

pixabay.com

Първата проба от Луната и други предмети от историята на космическите пътувания ще бъдат продадени на търг в Ню Йорк, съобщи Нова телевизия.

 Лунният прах, събран от астронавта Нийл Армстронг при кацането му на естествения спътник на Земята през 1969 година, се очаква да достигне цена от 1 милион и 200 хиляди долара. 

Друг интересен предмет е фрагмент от ракетата-носител, извела в орбита Спутник 1 през 1957-ма година, с което е даден стартът на космическата надпревара.

Карта на Луната от 1969 година, подписана от 15 астронавти, включително Армстронг и Бъз Олдрин, както и от президента Никсън също ще смени собственика си. Очаква се цената за нея да стигне между 20 и 30 хиляди долара.

източник: novini.bg

Вижте още:

На Луната има кислород за милиарди земляни за 100 000 години напред

Луната е холограма?

НАСА планира да разположи ядрен реактор на Луната

Китайският луноход „Юйту-2“ откри стъклени топчета на обратната страна на Луната

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.