Продават писмо на оцеляла от „Титаник“

писмоПисмо, написано на ръка от оцеляла след корабокрушението на „Титаник“ пътничка, коятo е английска аристократка, се предлага за продажба на търг, предаде Франс прес.

Жената била качена в почти празна спасителна лодка и била критикувана след потъването на кораба.

Писмото, написано малко след корабокрушението от лейди Люсил Дъф-Гордън, е оценено между 4000 и 6000 долара. То ще бъде предложено за продажба на сайта на аукционна къща „Ар Ар окшънс“ от 15 до 21 януари и на търг в зала в Бостън на 22 януари.

В писмото си, адресирано до приятел, 48-годишната по онова време лейди Дъф-Гордън се оплаква от отношението към нея в Англия. Писмото е написано по време на разследването на причините за корабокрушението, проведено от 2 май до 12 юли 1912 г.

„Кореспонденция на видни пътници, касаеща изключително „Титаник“, се среща много рядко.

Особено пък написана толкова скоро след трагедията“, казват от аукционната къща.

Пътниците в първа класа, модната дизайнерка Люсил Дъф-Гордън и 49-годишният ѝ съпруг Козмо Дъф-Гордън били качени в спасителна лодка номер 1, в която имало 12 корабокрушенци, включително седем членове на екипажа, докато лодката можела да побере 40 души.

Двойката била обвинена, че е платила на екипажа, за да не търси други корабокрушенци. Разследването по-късно прецени, че тези обвинения са необосновани.

„Изглежда, че не сме постъпили правилно, след като изобщо сме се спасили. Не е ли позорно да се твърди това“, пише оскърбената Дъф-Гордън в писмото си.

инфо: vesti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.