Продава се необитаем остров, на цената на панелка в София

Снимка: blitz.bg

Càrn Deas предлага страхотна панорамна гледка към съседните острови и планини, а морските активи, които може да предложи включват ветроходство, гмуркане и риболов

Необитаем частен остров в Шотландия се продава и обявената му цена започва от 70 000 щатски долара или малко над 60 000 евро. Тоест, струва по-малко, отколкото приличен двустаен апартамент в София, където жилищни имоти под тази цена вече почти няма, съобщават от money.bg

За сравнение, цените на имотите в София са се покачили с 11% на годишна база през второто тримесечие на тази година. Това поставя столицата ни на 51-а позиция в глобалната класация за ръста на цените на жилищата на Knight Frank сред 150 града.

В София цените на имотите растат по-бързо от тези в Виена, Мюнхен, Сингапур, Амстердам и Прага. Тази есен €1000 на квадрат вече е минимумът за покупка на жилище в българската столица. Но да се върнем на острова.

Goldcrest Land & Forestry Group е компанията, която наскоро пусна на пазара необитаемия Càrn Deas. Красивият и чист остров е с площ 22,5 акра и се намира на западния бряг на Шотландия. Част е от т.нар. „Летни острови“ – архипелаг, който се намира на устието на Лох Метла.

На буйния зелен остров няма нищо построено, но за сметка на това има изобилие от морски птици и водни организми. А този, който го купи, разбира се, ще има право да строи.

Càrn Deas предлага страхотна панорамна гледка към съседните острови и планини, а морските активи, които може да предложи включват ветроходство, гмуркане и риболов. Мястото изобилства от скумрия, риба треска, омари и раци. Във водите често се срещат делфини, китове и акули.

Goldcrest описва малкия остров като „печеливша и романтична“ инвестиционна възможност. Намира се на около 25 минути с лодка от кея Бадентарбат или пристанището Old Dornie – и двата се намират в Северна Шотландия.

Според маркетингови материали, само малки частни чартъри могат да достигнат до острова, поради плитките му околни води.

Островът вече привлича огромен международен интерес – както от компании, които обмислят да го превърнат в курорт, така и от физически лица, които възнамеряват да го ползват за лични нужди.

източник: blitz.bg

Вижте още:

Откриха зазидани черепи в апартамент на военен лекар в София

Номера на апартамента ви играе голяма роля в живота ви. Ето какво ви дава и какво ви взима

7 замъка, които струват по-малко от апартамент

10 еднакви апартамента, 10 различни съдби

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.