Прокуратурата за трагедията на АМ „Струма“: Имало е 8-ми оцелял?

pixabay.com

Националната следствена служба, зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева разкриха на брифинг подробости за пътния инцидент на автомагистрала „Струма“, който взе живота на 44 души от РС Македония.

В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на АМ „Струма“. По делото няма нито един пряк очевидец, а в медиите вече има над 20, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„По делото са разпитани свидетели, както и двама от оцелелите в трагичната нощ. Двамата са били будни, а показанията им се препокриват напълно. Разпитват се още двама от пострадалите, които са в шок, но ще могат да дадат показания още днес.“

Пожарът е започнал отдясно на превозното средство, като всички са се опитвали да отворят прозорците на автобуса.

Оливер Спасовски: Не е имало туби с бензин в автобуса, изгорял на АМ „Струма“

Аутопсиите са готови, а те показват, че всички са загинали от задушване от пожара, а не от катастрофата. Намерени са сажди в дихателните пътища на загиналите, разкри Сарафов.

Наети са най-добрите експерти, а е назначена комплексна експертиза и такава за причината на възникналия пожар, коментира зам.-главният прокурор.

ДНК ще установи самоличностите на загиналите, а телата ще бъдат върнати на близките.

Пожарът не е възниканал от туби със запалителна течност. Имало е туби със следи от нафта, но не и от бензин.

Проучена е и версията за терористичен акт, като след внимателна проверка, е отхвърлена възможността.

Мантинелата на място е опасна за движението, категоричен бе зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Главният прокурор Иван Гешев наредил проверка на ВАС за проверка на пътната маркировка и сигнализиращите знаци на всички магистрали у нас.

Видях струпаните и овъглени трупове и частите от телата. Гледката ще остане с мен за цял живот. По-тежко беше да посетим оцелелите в „Пирогов“. Всички пострадали бяха в добро състояние, но в психически им беше много тежко. Питахме всички пострадали от какво имат нужда, те поискаха само да знаят как са децата, съпрузите им, родителите им, но те бяха сред труповете, сподели говорителят на прокуратурата.

Мъжът, разбил стъклото, през който са се спасили оцелелите, категорично е заявил, че са се спасили 8 души, но в болница са само 7. Сийка Милева съобщи, че са започнали издирвателни действия.

Според Сарафов гореизложеното представлява загадка, защото има 44 трупа. Свидетели са разкрили, че на бензиностанции е имало размяна на пътници между автобусите и това се проучва, като се сравняват списъците.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.