Проучване: Интелигентните хора са по-щастливи сами

самота

Интелигентните хора се чувстват по-щастливи когато са сами, отколкото в шумна компания, сочи ново изследване на Британското психологическо дружество, съобщи bTV. То е проведено сред общо 15 хил. души на възраст от 18 до 28 години.По-интелигентните хора предпочитат да са сами и това ги прави щастливи. Честите социални контакти с приятели и роднини не им носят удовлетворение от живота.

Този тип хора обичат да гледат филми в уединение, да четат книги или да се фокусират върху кариерата си. Това им доставя значително по-голямо удоволствие, отколкото шумните компании и нощните посещения на барове.

Едни от най-големите гении на човечеството са били известни с подобен начин на живот. Алберт Айнщайн е описван като вълк единак. Една от най-известните му фрази гласи: „Монотонността и самотата на уединения живот стимулират креативността на ума”.

Друг интроверт е световно известният режисьор Стивън Спилбърг.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.