Проф. Лъчезар Филипов: Американците са получили стелт покритието от извънземни

pixabay.com

Ако извънземните се хранеха по нашия начин, отдавна да се бяха избили, казва прочутият астрофизик от БАН

Преди малко повече от три месеца проф. Лъчезар Филипов напусна нашия свят. Отиде си само на 68 години, но пък направи толкова много за България, пише „Марица“.

Завършва астрофизика в СССР. Работи в Института по космически изследвания към БАН. Интересува се от темите, опиращи до предела на знанията, изследва повече от 40 години НЛО. Обявен е за един от десетте световни учени, вярващи в извънземния разум. Избран е за научен секретар на Световния консорциум за връзки с извънземните. През 1987 г., заедно с Карл Сейгън, получава наградата за принос към космическата наука “Циолковски” на Руската академия на науките.

Твърди, че загадката на Сътворението остава нерешена и че материята е само 5% от нашата Вселена.  Смята, че хората на науката се нуждаят от смело мислене и че големите открития на учените са получени като информационни пакети от Космоса, пристигащи при конкретни хора, като Айнщайн, Нютон и други.

Канен е често в чужбина да изнася лекции за НЛО и съжалява, че в страната ни тази тема още не е станала популярна и няма нито един официален орган, който да се занимава с аномалии и феномени, за разлика от САЩ, Франция, Англия, където такива отдели има към министерствата на отбраната. А в Руската академия на науките има официален научен съвет за контакти с извънземни под ръководството на акад. Кардашов.

Преди ​време, в рамките на Образователния модул към Европейския екологичен фестивал “Зелена вълна” в Кърджали, проф. Филипов изнесе лекция на тема “Използване на космическите технологии за превенция и защита на инфраструктурата и цивилното население при природни бедствия и аварии“. Тогава той бе така любезен да отговори на някои актуални и сега въпроси.

– Задава ли се, професоре, зелената революция, зелената икономика в глобален план?

– Те са възможни, само ако човек осъзнае мястото си в природата, като елемент от нея, а не се чувства като връх на нейната пирамида. Ако не се вижда като консуматор, а като участник в нейните процеси, ако промени действията си, мисленето, особено за начините на използване на енергията.

– Учените като вас виждат ли някаква промяна в посока на подобно осъзнаване?

– Ами промяната си върви постепенно и би била по-голяма, ако нямаше съпротивата на хората от финансовите корпорации, заинтересувани от това печелившо статукво. Но когато върху тези процеси се наложи волята на мнозинството, нещата ще потръгнат. Макар че тези, които досега са натрупали капитали на базата на така наречената мъртва енергия (въглища, нефт, газ), не се предават лесно.

Знае се много отдавна, както показаха опитите на Тесла, че енергия може да се тегли от Космоса, от много други алтернативни източници, от т. нар. възобновяеми източници, като вятър, слънце, вода. Но се пречи всячески да се възползваме от много по-евтините източници на енергия. Така се стигна до парадокса енергията от фотоволтиците, от термоизточниците да бъде по-скъпа.

– Тогава как ще се справим с тези парадокси? 

– Два са начините за спасение. Или ние сами да се спасим, или някой друг да ни подскаже как може да стане това. Често казвам, че наличието на извънземен разум означава, че има планети, които са успели да прескочат този смъртоносен рубикон, пред който ние сме застанали сега. Щом някой е преминал през този тъмен тунел и е излязъл от другата страна, значи и ние можем да го направим.

Има надежда, че няма да допуснем да се самоликвидираме. И няма да бъдем като някои други земни цивилизации, които са идвали и са загивали.

Morkadis

– Значи един възможен контакт с по-развита от нашата цивилизация може да ни бъде полезен в тази посока. Но готови ли сме за него? 

– Смятам, че още не сме узрели да го постигнем. Това е като да се мъчиш да решиш едно сложно уравнение и само една малка подсказка да ти помогне да се справиш с него. Но в точното време. Когато сме изпълнили всички предпоставки за този момент. Затова извънземните още не ни помагат, защото няма на кого да дадат своите знания. С кого да се срещнат? С тези, които искат да заграбят всичко и да го използват само за себе си ли? Пък и човечеството ни е още разделено на две части – на тези, които грабят, и на които наистина им е необходима промяна.

– Но все пак те са имали срещи с такива, които грабят само за себе си…

– Да, за съжаление, така както се е случило с Америка през 1957 г., когато са дадени технологични познания за процесорите, лазерите и други. Неотдавна участвах ​в конференция в Сан Марино по тези проблеми и изнесох доклад за т. нар. екзопланети, подобни на Земята, на база резултатите от телескопа „Кеплер”.

В този форум участва и Лаура Айзенхауер, праправнучка на 34-тия американски президент Дуайт Айзенхауер. Тя потвърди предаваната от поколение на поколение в техния род тайна, че нейният дядо се е срещал с извънземни, че правителството в негово лице се е договорило с една определена извънземна каста, често наричана “сивите”, да се стартира проект, включващ биологични експерименти и обмяна на технологични данни.

Въз основа на него американците получават микропроцесорните схеми, стелт покритието, правещо летателните апарати невидими за радарите, и редица други технологии. На тази база те правят своя технологичен скок и за една година Америка прави голям обрат в своето развитие. Но макар технологиите да са дадени за добро, те са използвани за военни цели. Как тогава да ни подават ръка?…

– И все пак учените като вас са единодушни, че до 10-15 години ще имаме контакт с извънземен разум…

– Да, той ще стане, но първо на ментално, умствено, на някакво информационно ниво, което да ни докаже, че той съществува. И едва тогава ще се реализира на материален план. Дотогава по-добре още да си играят с нас на криеница, защото ще искаме да ги унищожим, ако ни се появят. Така както, ако Исус Христос е бил извънземен, сме го разпнали. Първият инопланетянин, който ни се появи, ще искаме да му направим дисекция, за да го проучим какъв е.

– Откъде идва тази наша стръв, тази агресия срещу неподобните на нас?

– Такава ни е природата – антагонистична. Нашият проблем тук тръгва на метаболистично ниво. Докато се храним с плът, ще проявяваме агресия към този, който има или произвежда плът. Това е вид самоизяждане. Тук влиза и всяка произведена селскостопанска плът, свързана със земята, с природата изобщо.

– Извънземните сигурно са решили и този проблем…

– Вероятно. Мисля, че се хранят с някакви синтетични храни. За това ни говори житният кръг край обсерваторията Арисибо (Пуерто Рико), който се появи в отговор на писмото на Каръл Сейган. В него са посочени две планети, на които живеят 52 милиарда индивиди. Ако извънземните се хранеха по нашия начин, отдавна да се бяха избили. А ние тук си мислим, че 8 милиарда са много и трябва изкуствено да намаляваме населението на планетата ни, защото няма да ни стигнат ресурсите и храната.

Докато не си решим най-важните въпроси и проблеми за чистата енергия, за независимото от прир​одните ресурси изхранване на населението, няма да можем да спасим цивилизацията си. И тук е много важно мястото на науката. Да не бяга, да не отхвърля тези въпроси като несъществени. Иначе, размножавайки се, ще си изядем планетата.

– Прави ли нещо нашата науката в тази посока?

– Скоро бях на една конференция в Пампорово за решаване на жизненоважните ни проблеми и във връзка със създаването на институт, работещ за използването на информационните полета, в т. ч. и на полето на водата. Американците и руснаците са разработили една технология, с помощта на която от всяко лекарство може да се използва програма за лечение.

Например, пием аспирин и вкарваме информацията за него във водата като програма, която започва да ни действа като аспирин. Науката ни обаче, е длъжна да се опитва да обяснява загадките, непознатото, дори и да не успява веднага. А когато има безкористен стремеж, ще получи и помощ.

Ето, в единствения житен кръг в Чибълтън се дава доста математическа и астрономическа информация. Праща се от обект, намиращ се на 26 милиона светлинни години. В първата си рисунка от 2000 година извънземните ни пратиха изображение на своя сложен прибор за излъчване на сигнал, който стига само за 26 години, значи нямат проблем с ускоряването му.

Ето защо, с помощта на науката, стъпка по стъпка, можем да стигнем до истината, която ще ни помогне да станем не само консуматори, но и производители на информационни полета за комуникация. Да се убедим, че съществуването на други цивилизации ни дава оптимизъм и за нашето развитие.

източник: blitz.bg

Вижте още:

Учени от Оксфорд: НАСА може да предизвика нашествие на враждебни извънземни цивилизации

Разсекретен документ на разузнаването на САЩ разкрива как извънземните ще установят контакт с нас

„Древни извънземни, радиоактивност“: Тези тръби озадачават учените

Древен текст описва създаването на човека от извънземни?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.