Проф. Олег Рубел: Над 20 пъти е повишен радиационния фон около АЕЦ „Чернобил“

pixabay.com

Радиационният фон (около АЕЦ „Чернобил“) се е покачил над 20 пъти. Това означава, че нещо е повредено. Най-вероятно нещо са повредили (руските войски, които превзеха АЕЦ-а). Оценявам тази опасност като реална, в Украйна има 15 реактора и много от тях сега са под обстрел. Наоколо има руски войски и има опасност руските войски да направят катастрофа от световен мащаб. Това заяви проф. Олег Рубел на пряка връзка от Одеса пред БиТиВи. 

Много големи са екологичните проблеми сега следствие войната. Загубите може да бъдат оценени над 30 млрд. евро. Това е огромна катастрофа, но основата катастрофа е че Чернобил е в ръцете на захватчиците, допълни проф. Рубел.

В Одеса тези, които имаха желание да се евакуират успяха, това са жените и децата. Мъжете са мобилизирани и тяхното излизане зад граница е ограничено.

източник: novini.bg

Вижте още:

Не ходете там! Градовете, които навяват ужас

Забравената история на Българския Припят

Близо до трагедия: Интензивни боеве за контрол над Чернобил

Делене под саркофага на Чернобил: Може ли да избухне отново?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.