Пръстите показват колко пари ще печелите

pixabay.com

Как ви се струва следното: по дължината на пръстите може да се определи колко пари ще спечелите през живота си, а по отпечатъците им – ръста и пола ви.

Не, това не е научна фантастика, а вече е напълно постижимо.

Според най-новите научни изследвания отпечатъците спокойно биха могли да заместят кръвните тестове.

Човешките отпечатъци притежават уникално ДНК. Следите от пръстите съдържат около 10 нанограма ДНК. А за да се извлече генетичен материал, е достатъчна само 1/10 част от нея, т.е. една милиардна от грама.

Достъпът до секретните сведения по отпечатъците на пръстите отдавна не е фантастика. Тази технология вече е намерила приложение при отключване на врати, които се отваря или затваря отпечатъци, разпознати от скенер.

Широко разпространена е и при компютрите – скенер, скрит под мишката, запомня отпечатъците на собственика. С отпечатъци се блокира достъпът до ноутбуци, съхранява се информация в карта-памет…

Според учени от Канадския университет на провинция Алберта по съотношението между дължина на показалеца и безименния пръст може да се съди за нивото на агресивност у човека. С други думи – колкото по-къс е показалецът, толкова по-шумно и агресивно се държи индивидът. Това обаче важи за мъжете. При жените такава закономерност не е установена.

Причините за това са свързани вътреутробното развитие на мъжкия организъм. Ако по време на бременността плодът от мъжки пол е подложен на интензивното въздействие на тестостерон, безименният пръст расте по-бързо, отколкото показалецът.

Установено е също така, че мъжете с безименни пръсти, по-дълги от показалците, печелят доста повече, отколкото останалите.

Според друго изследване, проведено от английски учени, мъжете, които имат показалец по-къс от безименния пръст, по-често постигат успехи в спорта и в любовта.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Формата на лицето ви разкрива какъв човек сте

Ето какво издава за личността ви формата на стъпалото

Формата на краката разкрива вашия характер!

Какво говори за нас формата на ушите ни?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.