Прясното мляко и напълняването са взаимно свързани

мляко

Неприятната истина зад любимата напитка на Америка

В последните години млечната промишленост заявява че млечните продукти са ефикасни инструменти за отслабване. Милиони долари се харчат за рекламирането на това твърдение. Но научен преглед на фактите не оставя място за съмнение: нито приема на млечни продукти, нито приема на калций насърчават отслабването, а вместо това прясното мляко и напълняването вървят ръка за ръка.


Ейми Джой Лана от Университета на Северна Каролина в Ашвил е съавтор в задълбочен преглед на 49 клинични изпитания, изследващи „влиянието на прясното мляко, млечните продукти или приема на калций върху теглото на тялото и ИТМ (индекса на телесната маса)”. Изследванията са проведени между 1966 и 2007 година; някои включват спазването на диети, други не.

От тези 49 изпитания само 5 са показали отслабване, едно е показало по-ниска степен на напълняване, 41 не показват каквото и да било въздействие, ав 2 от изследванията хората, които пиели прясно мляко напълнели.

Авторите смятат че очевидната връзка между прясното мляко и свалянето на килограми в някои изследвания се дължи на други фактори като например:

  • Физически упражнения
  • Намален прием на газирани напитки
  • Навиците, свързани с начина на живот
  • Повишен прием на фибри, плодове и зеленчуци

Неинформирането на хората за това днес е превърнало прясното мляко и напълняването в проблем. Освен че определено не спомага за свалянето на килограми, прясното мляко носи още редица други неприятни рискове за здравето, които индустрията се опитва да крие от хората.

Фрактурите на кости са само един пример за проблемите от пиенето на прясно мляко. Макар че със сигурност сте чули, че прясното мляко изгражда силни кости, това изобщо не се потвърждава от изследванията. Харвард провежда 12-годишно Изследване на здравето на медицински сестри с участието на 78000 жени. В това изследване онези от тях, поставени в категорията „пиещи много прясно мляко” преживели повече фрактури от онези, които пиели малко или никакво прясно мляко.

Пиенето на прясно мляко също така се свързва с повишен риск от огромен брой други заболявания, включително от…

  • Затлъстяване
  • Сърдечни заболявания
  • Диабет
  • Рак на простатата
  • Алергии
  • Рак на гърдата
  • Хроничен запек
  • Ушни инфекции
  • Колики (при бебета и деца)
  • Астма

Франк А Оски, бивш директор на катедрата по педиатрия на университета Джонс Хопкинс обобщава, „Няма причина да пием краве мляко в който и да било период от живота си. То е предназначено за телета, не за хора”. Кой би могъл да оспори това? И една последна забележка: Ако храним телетата с прясното мляко, което ние пием, те навярно (не доказано вярно е!) ще загинат.

Ако все пак изберете да се наслаждавате на млечни продукти от време на време, непременно избирайте органични такива. Конвенционалните млечни продукти често съдържат пестициди, хормони и антибиотици.

инфо: http://zdravivsekiden.com/;   http://undergroundhealthreporter.com/

Вижте още: 

10 НЕЩА, КОИТО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА СИРЕНЕ НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЕТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. варадин 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.