Пума Пунку е доказателство за напреднали древни технологии

7

Пума Пунку е място, където човек губи представа за време и пространство. Комплексът се намира в близост до Тиахуанаку (Боливия) и в него се намират едни от най-невероятните древни руини, които могат да бъдат видени в Южна Америка.

Вероятно най-голямата мистерия на Пума Пунку е как са успели древните хора да пренасят огромните каменни блокове на разстояния от 10 до 100 километра. Друг интерес въпрос е как са успели да направят толкова прецизни разрези в камъните.

Модерните инженери не могат нито да отговорят на този въпрос, нито да повторят постижението на древните хора отпреди хиляди години. В археологическите среди все още няма консенсус за това как са пренесени каменните блокове. Една от по-логичните, но все пак спекулативна, е теорията, че за да стане възможно пренасянето на огромните камъни, са работили изключително голям брой хора.

Изграждането на стените също остава мистерия. Всеки камък е уникално изрязан, за да си пасва със съседния, като крайният резултат прилича на пъзел. Стените са построени и без нуждата от хоросан, което представлява предизвикателство за съвременните инженерни способности на човечеството.

Когато човек се вгледа в снимки от Пума Пунку, не може да не забележи перфектността и елегантността, която излъчва всяка структура. Нещо повече – всички структури следват мистериозен модел, който може да помогне за разкриването на тази древна загадка.

Перфектен канал

8

Тази снимка е един от най-добрите примери за напреднали древни технологии. Каналът е направен в андезит – материал, с който се работи доста трудно. Как е постигната такава прецизност и елегантност? Това може би е едно от най-добрите доказателства за древна технология, до която днес нямаме достъп.

Перфектните дупки

9

Когато гледате тези перфектни дупки, направени в перфектно издълбана линия, е трудно да си представите, че са дело на първобитни хора, използвали камъни и пръчки.

Камъните Н

10

Запазена марка на Пума Пунку са камъните във формата на буквата Н. Те са и един от най-основателните примери да смятаме, че човечеството е загубило древни технологии, с които днес не можем да се мерим.

Morkadis

Трудно е да опишем камъните с друга дума, освен перфектни. Още по-трудно е да си представим как древните хора са ги отрязали, пренесли и поставили на местата им, без да използват напреднали технологии. Не всичко става със сила.

Възможно ли е строителите на Пума Пунку и други подобни монументи да са имали достъп до технологии, за които сега само можем да мечтаем? Технологии, които са се загубили в историята и не представляват никакъв интерес за днешната догматична наука.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

МЕКСИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПУБЛИКУВА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДРЕВНИ КОНТАКТИ НА МАИТЕ С ИЗВЪНЗЕМНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Dob 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.