Пусти улици в Италия, починали от коронавируса

Източник: ЕПА/БГНЕС

В петък здравните власти обявиха 15 случая на заразяване с вируса в богатата северна област Ломбардия и два в съседната област Венето

Пациент в северния италиански град Падуа почина, след като е бил заразен с коронавируса. Така той става първата жертва на заболяването в Италия, съобщи информационната агенция АНСА. Починалият мъж е 78-годишен.

Италианецът е първият европеец, станал жертва на вируса, отбелязва Франс прес. Първият починал в Европа беше 80-годишен китайски турист от провинция Хубей, пристигнал във Франция на 23 януари, който почина в Париж на 14 февруари.

Втори смъртен случай от новия коронавирус бе регистриран в Италия, съобщи днес говорител на италианската Агенция за гражданска защита. Втората жертва е италианка, починала в северната провинция Ломбардия.

Говорителят съобщи също, че броят на потвърдените случаи на заразени е нараснал до 29 души, включително 27 в Ломбардия и два в съседната област Венето. В петък здравните власти обявиха общо 17 случая на заразяване с вируса.

Най-малко 9 града в област Ломбардия и един в област Венето затвориха баровете, училищата и други обществени места за една седмица заради подозрения от зараза на над 10 души с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Решението е взето от министерството на здравеопазването в координация с двете засегнати италиански области. Първо огнище на заразата е установено в Кодоньо близо до Лоди. В този район на Ломбардия над 50 000 души са помолени да стоят по домовете си в засегнатите градове.

Преди решението на министерството кметът на градчето Кодоньо с население около 15 000 души вече нареди да се затворят незабавно училищата, общинските бюра, магазините за хранителни стоки, баровете, дискотеките и спортните зали.

Здравният министър Роберто Сперанца заяви, че в района на Кодоньо 14 души са дали положителни проби за новия коронавирус. Все още не са им направени тестове за потвърждение.

Пустите улици на Кодоньо
Източник: ЕПА/БГНЕС

Във Венето двама души са дали положителна проба за коронавируса, като единият е в спешно отделение. Министерството обаче посочи, че и тези случаи още не са потвърдени.

Санитарните власти на Ломбардия не са идентифицирали със сигурност човека, от който е тръгнала заразата. Според агенция АНСА е възможно това да е италианец, който неотдавна се е завърнал от Китай.

До момента в Италия има шест потвърдени случая на заразяване с коронавируса.

Morkadis

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Коронавирусът: Научен експеримент ужасяващо напомня за него…

С какво се лекува коронавирусът?

Могат ли маските да ни предпазят от коронавирус?

2019-nCoV: Какво знаем за опасния вирус, тръгнал от Китай?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.