Путин общувал само с адютанти, които не са виждали близките си от две години

pixabay.com

Откакто започна пандемията, всеки, който иска да говори с президента на Русия Владимир Путин, дори тези от неговия кръг, трябва две седмици да бъдат под карантина. Вижте разговорите му с Макрон и Шолц – стои на 15 метра от тях. Той стои в резиденцията си, сега може би е в бункера си. Общува само с адютанти, които не са виждали семействата си от две години. Информацията си получава от ФСБ.

Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът в руската секция на BBC Андрей Захаров. Роден е в Санкт Петербург, а през 2016 г. се мести в Москва. Разследванията му се простират от теми, свързани с личния свят на президента Владимир Путин до руските фабрики за дезинформация. Той е автор и на материала за предполагаемата тайна дъщеря на руския държавен глава. Два пъти е носител на наградата на редакционния съвет на медията за разследване на дейността на фабриката за тролове. Заради разследванията си в Русия официално е включен в списъка на чуждестранните агенти. Затова в края на миналата година решава да напусне страната. От няколко месеца живее в Лондон, откъдето продължава своята журналистическа дейност.

Захаров цитира циркулираща хипотеза, според която Владимир Путин е вярвал, че в Украйна няма да има война, а украинците ще бъдат щастливи и ще посрещнат руснаците с усмивки.

„Смятаме, че тази информация му е давана от ФСБ или другите служби и той наистина е вярвал и гледайки по телевизията, осем години след Крим, че украинците ще посрещнат руските войници с усмивки и затова няма да има война. Може би ФСБ му е давала информацията, която е искал да чуе”, добави той.

„Наричат ме чуждестранен агент, защото това беше направено срещу повече журналисти и по-малко активисти. Официално сме включени в този списък с мотива, че получаваме пари от други държави и извършваме някаква политическа дейност. Но по принцип сме там, защото сме журналисти, в списъка има и медии. Това е нещо като форма на репресия, враг на народа”, посочва Захаров.

Журналистът разказва, че допреди няколко години разследванията срещу Путин не са били нещо толкова опасно и всички са работили от Русия. Ситуацията обаче се променя след отравянето на опозиционера Алексей Навални. „След като той беше изпратен в затвора, репресиите започнаха. Тогава смятахме, че това е заради изборите за парламент”, подчертава той.

Според Захаров вкарването на Навални в затвора и обявяването на журналисти за чуждестранни агенти е било подготовка за войната. „Сега не мисля, че някой може да стои в Русия и да прави тези разследвания, които ние преди. Всички известни разследващи журналисти избягаха от страната преди войната. Би Би Си, където аз работя и направих разследването за дъщерята на Путин, вече е нежелана организация. Това означава, че ако ти работиш в тази организация, може да бъдеш изпратен в затвора”, обяснява журналистът.

източник: actualno.com

Вижте още:

Любопитни разкрития от 1998 г. за Путин и бившата му жена

ЦРУ: Путин е планирал да превземе Киев в рамките на два дни

Заплетоха зловеща мистерия с походката на Путин (ВИДЕО)

Путин скрил семейството си в подземен град в Сибир?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.