Пфайзер разработи лекарство срещу К-19

Фармацевтичната компания Pfizer Inc е започнала в ранен етап на изпитване в САЩ на лекарство срещу Covid-19 То може да бъде предписано на пациенти при първите признаци на инфекцията, съобщиха от компанията във вторник, предава Ройтерс.

Производителят на лекарства, който разработи с немската BioNTech и първата разрешена в САЩ ваксина срещу коронавирус, заяви, че в лабораторни изследвания антивирусният препарат е показал мощна активност срещу SARS-CoV-2, вирусът, който причинява Covid-19.

Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наречен PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Протеазните инхибитори са ефективни при лечението на други вирусни патогени като ХИВ (HIV) и хепатит С, както самостоятелно, така и в комбинация с други антивирусни средства, посочва от компанията.

Pfizer вярва, че този клас молекули може да осигури добре поносими лечения срещу Covid-19, тъй като в момента терапевтичните средства, предлагани на пазара, които работят по същите линии, не са съобщавали за опасения, свързани с безопасността.

Компанията също така изучава интравенозно приложен антивирусен кандидат в ранен етап на проучване при хоспитализирани пациенти с Covid-19.

„Двата кандидат (орален и интравенозен) заедно имат потенциала да създадат парадигма за лечение от край до край, която допълва ваксинацията в случаите, когато заболяването все още се проявява“, заяви главният медицински директор на Pfizer Микаел Долстен.

източник: standartnews.com

Вижте още:

Обезсмисля ли се ваксината заради мутациите на COVID-19?

Учен: Имам 600 доказателства за изкуствения произход на COVID-19

Сертификат за COVID-19: Има ли непряка дискриминация?

Броят на самоубийства в Япония само за месец е по-голям от жертвите на COVID-19

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.