Развързване на късмета с три възела

Приложната магия днес предизвиква скептицизъм и насмешка у по-реалистично настроените хора. На другия полюс са вярващите в силата на магическите ритуали, които са отглас от древни вярвания и практики от миналото. Тогава хората са вярвали, че един възел може да направи истински чудеса.

Според една балтийска фолклорна приказка, преди да потеглят на път, моряците имали обичай да отиват при магьосник, който да завърже кърпата на капитана или корабното въже с 3 възела. Те трябвало да им помагат при лоши обстоятелства в морето.

Ако корабът бъде застигнат от безветрие, развързвали първия възел. Той щял да донесе лек ветрец, който да издуе платната в желаната посока.

Когато бързали да се приберат у дома, моряците развързвали втория възел и той помагал на кораба да се пътува бързо към брега.

Никога не развързвали обаче третият възел, той носел морските бури, а те можели да отнесат съда навътре в морето.

Както балтийците, така и северните народи, а също и латиноамериканците вярват, че във възела се крие магия.

У нас също битува поверие, че възелът завързва късмета, може да задължи благоденствието у дома.

В народните ни приказки се разказва за връзването на житните класове, на мартениците и дори котката с билки на Еньовден. Не са само предметите, във възела, с който са завързани се крие магия.

С възел може да се завърже късмет, да се запази детето от уроки, а дори да се промени поведението на неверния мъж или жена. Има обаче 2 изключителни правила – младоженци и бременни не трябва да заплитат възли.

Самият възел е неутрален, но той може да добие сила, ако в него се вложи мисъл или намерение. Така се заключва енергиен заряд, който има сила да влияе положително или отрицателно.

За предпазване трябва да се вземе червен конец, да се вържат 3 възела и да се носи на ръката. При връзването се нарича това, което се изисква като влияние.

Възелът за късмет и благополучие е най-добре да се направи от конци в няколко цвята. Може да се върже като предмет в домакинството. Първоначалното му място е източната част на дома, където трябва да престои 3 дни. После се поставя някъде, където има досег с всеки член на семейството. Добре е този домашен амулет да се пази от чужди погледи, особено в присъствие на непознати.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Изберете число от 1 до 9 и вижте късметчето си за деня

Мистериозния портрет, който носи късмет

Ритуал с дафинов лист за привличане на пари и късмет

8-те заръки на баба Ванга, които носят късмет в живота

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.