Ретрограден Плутон и как ще се отрази на всеки от знаците

хороскоп 1

Плутон е най-отдалечената планета и с най-малки размери. Даже преди време й беше отнет статута на планета. Въпреки това той оказва влияние върху обществото като цяло.

От 22 април до 1 октомври е ретроградният период на Плутон в Козирог, което може да предизвика много хора да претърпят неуспехи в различни сфери на живота, въпреки че няма да го промени драстично. Силата на Плутон ще бъде подсилена от Сатурн, който също ще се движи ретроградно. Заедно тези планети ще доведат до сериозни промени в нашия живот.

Плутон носи както личностни изменения, така и изменения на големи групи хора или общества. Променената енергия на Плутон ще принуди хората да преосмислят своите приоритети в живота и силата да търсят нови жизнени блага. Ретроградният Плутон може да предизвика промени в държавната система и промени в политическите убеждения на отделните хора, както ще се отрази и върху финансовата сфера на обществото.

По-добре е да се използва това ретроградно време за медитация и работа върху себе си, изчистване на ума и отстраняване на предразсъдъци, отказване от вредни навици. Можете да промените нагласите си. Промените ще доведат до трансформация на личността. Всички трансформации ще бъдат за по-добро. Също така ще е полезно да изхвърлите стари, непотребни неща от дома си. Това е благоприятно време за прекратяване на нежеланите взаимоотношения, промяна на типа дейност, с такава, която ви е по сърце.

Тази малка планета причинява вълнения и размирици. По-точно не тя е причината, а катализаторът. По това време са възможни широко мащабни кръвопролития, промяната на режимите на властта в различните страни. Плутон изважда на повърхността всичко ненужно, всичко, което подлежи на промяна. Това ще бъде опасен период, който ще се нуждае от много усилия, за да се сдържат отрицателните емоции. Това е времето, когато се събужда вътрешният воин у всеки човек. Може да доведе до появата на нови религии и научни открития. В периода на ретроградния Плутон ще се появят по-модерни лидери, както и идеологически вдъхновители, които чрез дипломация и взаимно разбирателство ще могат да завоюват авторитет пред много хора.

Всеки трябва да се превърне в дипломат и да решава въпросите по пътя на мирните преговори. Това се отнася както за политиката, така и за любовта и общочовешките отношения. Ретроградният Плутон може да разруши и най-искрената любов, ако не поискате навреме прошка от любимия човек. Давайте на своите партньори и близки хора повече свобода и те ще ви бъдат благодарни.

Плутон ще предизвика огромен брой конфликти въз основа на финансово неравенство, измама. Не трябва да се нарушават основните морални принципи заради парите. Ретроградният Плутон активира всички видове измамници, лъжци и корумпирани хора, които са готови да извършат престъпления в името на печалба. Кражбата и измамата от всякакъв мащаб ще бъдат изключително опасни, защото Вселената няма да остави нищо без внимание. На всеки човек ще бъде раздавано според заслугите. Възмездията ще бъдат неизбежни и много бързи. Можете да го наречете карма, ако предпочитате. Въпреки това вие бъдете внимателни, презастраховайте се и внимавайте много при подписване на важни документи.

Овен – Ретроградният Плутон ще ви принуди да промените принципите на живота си. Мнозина ще започнат да си задават въпроса: „Какво искам от живота?“. Да бъдете честни със себе си е основната ви задача. Ако поставите неправилни цели за себе си, тогава целият ви живот ще се преобърне. Естествено, можете да избегнете това. Честността по отношение на самите себе си е най-добрият начин за излизане от всяка трудна ситуация в периода на ретрограда на Плутон.

Телец – Можете да станете зависими от мнението на околните, да ви вълнува какво говорят за вас. По ваш адрес могат да се изсипят наистина много обидни думи, но не трябва да вземате нищо от тях на сериозно. Вие ще трябва да запазите своята вътрешна енергия и сила. Не се поддавайте на импулсивни действия, защото можете да съжалявате по-късно за това. Възмездието на Вселената може да има отложен ефект, така че никога да не можете предварително да разберете къде и кога ще посрещнете проблемите.

Близнаци – Ще успеете да постигнете успех на всички фронтове по пътя на освобождаване от стереотипите и пристрастията. Може да се каже, че ще бъде период на конфликти и борби, повечето от тях вътрешни. Желанието да не допускате хора близо до себе си ще расте с всеки ден. Ще трябва да държите мислите си под контрол, още повече емоциите.

Рак – Новите познанства ще са ви от полза. През следващите пет месеца ще научите много важни уроци. Учете се от грешките на другите хора и анализирайте своите собствени. Намерете нещо, което да ви вдъхнови.

Лъв – Вие ще се нуждаете от малко повече състрадание, докато Плутон се връща назад. За да избегнете неприятностите, постарайте са да поддържате лидерството и да бъдете честни с всички. Помощ, базирана на щедрост, ще ви издигне в очите на другите.

Дева – Могат да се обадят стари ваши комплекси. Има хора, които са готови да съсипят плановете ви, така че бъдете предпазливи и внимателни с хора, които не познавате много добре. Прекаленото недоверие към по-близките хора обаче може да доведе до отрицателни емоции у тях.

Везни – Ще трябва да увеличите енергийните си запаси чрез своевременна почивка от хората. Уединението ще бъде отлично средство за лечение на нервите, тъгата и апатията и срещу завистливите хора около вас. Много хора ще се опитат да ви очароват, да ви накарат да работите за тях или да инвестирате в тях емоционално, но това трябва да бъде спряно още в самото начало. Научете се да казвате на хората „не“. В любовта ще им върви повече на тия, които са в процес на търсене на половинката си.

Morkadis

Скорпион – Вашият енергиен потенциал може да нарасне значително. Възползвайте се от всяко преимущество. Вземайте най-доброто и отделяйте всичко ненужно.

Стрелец – В живота ви ще има голям брой събития. Време да предприемете промени. Вселената изисква от вас да бъдете смели, да проявите сила на духа, сила на волята и желание да вървите напред.

Козирог – Ще трябва да промените ценностната си система. Не се изолирайте от света по време на ретроградния цикъл на Плутон, защото може светът да ви изолира. Постарайте се да изкорените вредните си привички.

Водолей – Гледайте здравето си, докато Плутон се движи в обратна посока. Тази планета може да ви накара да направите глупави неща, да забравите колко важно е да бъдете далновидни и да гледате няколко крачки напред. Колкото е възможно повече почивайте и ограничавате физическите дейности. Преумората може да намали имунитета ви, да ви лиши от късмет за дълго време.

Риби – Вашите правила за живот могат да се променят. Учете се от вашите ментори, приятели, колеги, от успелите хора, усвоявайте техните навици. За такова обучение този период е много ползотворен. Плутон ще ви оказва положително влияние в този аспект.

инфо: novini.bg

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.