Робот откри на дъното на Тихия океан гигантски следи от двулапо същество (СНИМКИ)

море

Английски подводен робот, който неотдавна бе спуснат на дъното на Тихия океан, откри там странни гигантски следи, произхода на които океанолозите все още не са в състояние да обяснят. Най-поразителното и мистериозно е, че тези огромни отпечатъци в земята са много подобни на лапи. Излишно е да се споменава, че официалната наука не познава гиганти – същества, които могат да се разхождат на дъното на океана на дълбочина няколко километра. Първоначално удивените учени предположили, че загадъчните белези могат да бъдат обяснени с някакви геоложки процеси, но тази хипотеза бързо била отхвърлена.

7

Първо, следите си приличат една на друга. И второ, тяхното местоположение подозрително напомня на резултата от ходенето на някакво животно с две лапи. Като цяло, роботът е запечатал около 3500 отпечатъка в пясъка. Всеки от тях има дължина от около 2,5 метра и дълбочина най-малко 13 сантиметра.

8

Авторите на сензационната находка са представители на Националния океанологичен център в Саутхемптън. Екипът, ръководен от д-р Лий Марш, спуснал робота на 4 километра дълбочина в така наречената зона Клипертън, между Мексико и Хаваите. Както можете да предположите, поради огромното налягане, тук не могат да живеят животни с големи размери. Затова можем само да гадаем кой или какво е оставило в подводната почва такива следи …

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Заснеха мистериозно същество в дълбините на океана

Аржентински учен откри на дъното на Тихия океан следа към Атлантида

Непознати вируси със странна ДНК в океана

Зловеща СНИМКА на „русалка“ на Финиъс Барнъм от 1865 година предизвика нови въпроси

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.