Русия ще провери дали американците са кацали на Луната – през 2031 година

Първата пилотирана експедиция до Луната с участието на руски астронавти ще се осъществи през 2031 година. Плановете за първото „прилуняване“ на руснаците станаха известни от документите на водещият научен институт на „Роскосмос“, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Новината идва, след като ръководителят на държавната корпорация „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви, че Русия възнамерява да провери дали американците наистина са кацали на Луната.

След „прилуняването“ през 2031 година, по план година по-късно луноход и втори екипаж ще се отправят към спътника на Земята. През 2033 година астронавтите ще трябва да преодолеят по-дълги разстояния с лунохода, както и да тестват роботизирани комплекси. Строителството на лунната база е планирано за 2034 година.

Учените възнамеряват да извършат кацането на експедицията до Луната с помощта на две свръхтежки ракети. Първо, пилотиран космически кораб ще бъде пуснат в орбита, а след това – комплекс за кацане на Луната. По създаването на свръхтежката ракета „Енисей“ стана известно, че тестовите ѝ изстрелвания са насрочени за 2028 и 2029 година.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20

Какво НЕ знаем за Луната?

Странен обект в един от кратерите на Луната разбуни духовете в интернет (СНИМКА)

Защо от 45 години никой не е кацал на Луната?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.