Русия: Украински бойци искат да взривят експериментален ядрен реактор в Харков

pixabay.com

Руското министерство на отбраната заяви, без да приведе доказателства, че украински бойци от батальона „Азов“ планират да взривят експериментален ядрен реактор в Харковския физико-технически институт и да обвинят Русия, че е нанесла ракетен удар по него, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в Харков са пристигнали чуждестранни журналисти, които да отразят последиците от провокацията и да обвинят Русия в причиняване на екологична катастрофа, каза министерството, цитирано от ТАСС.

Пентагонът отказа да коментира руското твърдение. „Нямам какво да кажа във връзка с“ (това), каза представител на министерството на отбраната на САЩ в отговор на запитване от ТАСС.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.