Свойствата на среброто

pixabay.com

В последните десетилетия среброто изпревари златото в предпочитанията на хората по света. Сребърните бижута обикновено изглеждат по-семпло, но естетически стоят перфектно.

Не това обаче е най-голямата им ценност. Среброто има здравословни ползи, с които заслужава изборът да падне върху него.

Антибактериални и антимикробни свойства на среброто

Медта и месингът също имат антибактериален и антимикробен характер, но среброто е сред малкото благородни метали, които се борят с микробите и бактериите, пазейки тялото на човека. Антисептичните процеси, които текат в този метал, са известни от ХІХ век.

Тогава е наблюдавано как сребърните йони унищожават микроорганизмите при допир с тях. Само няколко минути след среща със сребърните йони бактериите и микроорганизмите умират и не представляват вече проблем за човека. Нещо повече – сребърните йони подпомагат оздравяването на тялото.

Затова и много нови антибиотици се създават на основата на сребърни наночастици. Антисептичното действие на сребърните йони върху бактериите е причина за използването им във фармацията.

Сребърните йони в борбата срещу Covid -19

В борбата с коронавирусната инфекция своето място заема среброто. Неговите антимикробни свойства се използват като дезинфектант в най-натоварените точки на мегаполисите. В Япония се пръска в метрото със сребърен разтвор, кой то е ефективен срещу вируси, в това число и новата инфекция от корона вирус.

Среброто регулира естествената топлина в тялото

Среброто е добър регулатор на телесната топлина. Това му качество е най-полезно през лятото, когато има екстремни горещини. Среброто играе роля и при кръвообращението в организма. Снабдява с кислород крайниците, защото е топло – и електропроводимо.

За какво още да се използват сребърните бижута?

Векове наред бижутата от сребро са използвани като бариера срещу инфекции. Освен лечебни свойства, хората смятали, че среброто притежава и магически такива. Смята се, че този метал е пряко свързан с Луната и нейните цикли. Смята се, че помага на дамите за презареждане на женската им енергия.

Също така се вярва, че укрепва имунитета, пази от грип и простуди. Голяма част от хората споделят за релаксиращите чувства и прилива на енергия, които изпитват, след продължително носене на сребърни бижута.

източник: sanovnik.bg

Morkadis

Вижте още:

Кой категорично не трябва да носи злато

Неща, които не се дават на заем

Болест, магия или химична реакция: Защо среброто потъмнява, когато се носи?

Магическите свойства на златото

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.