СЗО не подкрепя идеята за ваксинационни паспорти за пътуване

pixabay.com

„Към момента не сме сигурни, че ваксинацията предотвратява предаването на вируса“, заяви говорителката на СЗО Маргарет Харис

Световната здравна организация (СЗО) засега не подкрепя изискването за притежаване на ваксинационни паспорти за пътуване заради неопределеността около това, дали ваксинацията предпазва от предаване на коронавируса, както и поради опасения относно справедливостта на подобни мерки. Това заяви говорителката на организацията Маргарет Харис, цитирана от Ройтерс.

„Като организация СЗО заявява, че на този етап не бихме подкрепили въвеждането на ваксинационни паспорти като изискване за влизане или излизане от страните, защото към момента не сме сигурни, че ваксинацията предотвратява предаването на вируса“, каза говорителката.

„Съществуват и други въпроси, отделно от въпроса за дискриминацията на хората, които не могат да бъдат ваксинирани по една или друга причина“, каза още Харис.

Предстои СЗО да направи оценка за допускане за спешно използване на китайските ваксини срещу COVID-19 на „Синофарм“ (Sinopharm) и „Синовак“ (Sinovac), което да се случи към края на април, каза говорителката.

„Това не се случва толкова бързо, колкото се надявахме, защото имаме нужда от допълнителни данни“, заяви говорителката на Световната здравна организация, но не даде повече подробности, поради конфиденциалността на въпроса.

източник: dariknews.bg

Вижте още:

Хонконг спря от употреба две партиди от ваксината на Пфайзер

Германия съобщи за още случаи с тромби у ваксинирани с „АстраЗенека“

Семейство със съдебна жалба за непредумишлено убийство след ваксинация с „АстраЗенека“

Защо множество държави в света спряха ваксинацията с AstraZeneca?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.