Силен трус ще разлюлее България на 26 април

земетресение

Нов трус ще разлюлее България!

Това твърди физикът Бойко Илиев, информира България днес.

Според него на 26 април ни очаква силно земетресение. Магнитудът му ще е над пет по скалата на Рихтер.

„Епицентърът ще е около София. Ще разлюлее и Балканите. Ще се усети в голяма част от страната. От земетресението може да паднат комините на къщите„, категоричен е Илиев.

Физикът е на мнение, че през април обикновено има най-много трусове. През последните години именно през четвъртия месец от годината има най-много земетресения у нас.

„Трусът в Нова Загора не е случаен. Свързан е с тези в Япония и Еквадор. Земетресението, което ни очаква следващата седмица, също има общо с тях. В последните години през априлтрусовете бяха около 2,4 по Рихтер, а тази 4,4“, обясни бившият учител по физика.

Илиев прогнозира още два нови труса у нас до края на годината. Първият щял да бъде в края на юли. Вторият през октомври.

„Започнах да изучавам земетресенията в края на комунизма. Не съм гадател. Четях много учебници и книги. Открих, че Земята се клати през час и половина. Това е причина за земетресенията. Имам научна теория. Според нея Луната играе ключова роля в разместването на земните пластове. Приливната й сила в един момент влиза в синхрон със земната, така се формира епицентър„, разясни Илиев, който за последно е бил учител по физика и математика в Банкя, но е уволнен именно заради своите предсказания.

Илиев може да се похвали с няколко познати труса у нас. Единият от тях е този в Перник на 22 май 2012 г.

„Познах втория трус, който стана в 4,30 часа. Имам свидетели. Бяхме излезли отвън след първия трус. Казах им, че след час и половина ни чака ново земетресение. Така и стана“, разказа той.

Друга от верните прогнози на бившия даскал е през миналата година. Тогава той обяви, че ще има трус, който ще се усети у нас. Земетресението стана в Гърция на 9 юли, а то разклати и България.

инфо: dunavmost.bg

Вижте още: 

НАЙ-СИЛНИТЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. тъпчо 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.