Слух за ебола в София, шестима са изолирани


ебола Болен със съмнения за ебола, завърнал се от Сиера Леоне, е настанен във ВМА, а шестима, които са били в контакт с него са поставени под наблюдение в болница „Токуда”, съобщиха за „Фокус” източници от двете болници.

Заболелият е с температура, кихане и хрема. Той се е завърнал преди дни от Сиера Леоне и след като е почувствал неразположение е постъпил в „Токуда“.

Около 16:00 часа днес от „Токуда” са потърсили помощта на проф. Камен Плочев от ВМА, който е изпратил на лекуващите екипи защитни дрехи, а заболелият е транспортиран във ВМА. Взети са проби на кръв и секрети, които ще бъдат изпратени тази вечер в една от лицензираните лаборатории – Германия, Великобритания и Института по тропически болести в Марсилия, Франция.

До 24 часа ще се получи отговор дали действително става дума за ебола.

инфо: focus-news.net

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.