Смартфоните скоро ще са история, научете какво ще ги замени

телефон

Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ етап от своето развитие ще се трансформира в интелигентни очила. Това ще стане съвсем скоро – до 10 години, а цената на очилата няма да е по-висока, отколкото са сега цените на смартфоните. Такова мнение изказа управляващият партньор на компанията FortRoss Ventures и бивш старши вицепрезидент на Сбербанк Виктор Орловский.

„Компютърът се трансформира в телефон. Мощността на това очилата ще бъде десет пъти по-голяма тази на един съвременен телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години“, каза Орловски пред репортери, предаде БГНЕС.

Една от следващите технологични иновации на бъдещето ще бъде въвеждането на интелигентни очила, с помощта на които хората ще предават информация със знаци, ще узнават дали се харесват на партньорите си и ще разбират доколко искрени са политиците, разказа в началото на октомври главният изпълнителен директор на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017. Според него, в момента над интелигентните очила работят Масачузетският технологичен институт, Facebook, Apple.

Очилата ще бъдат многофункционални и ще позволят да се случват много „чудеса“ с помощта на изкуствен интелект, смята Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са необходими, писането ще става с жестове. Очилата също така ще могат да разпознават емоциите, например да казват лъжат ли политиците, или казват истината, увери Кинг.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.