Смъртоносно опасно! 10 продукти, които ви отвеждат до гроба

Ракът е ужасно заболяване. Човек страда не само физически, но и емоционално и финансо. Ракът има катастрофален ефект върху вътрешното и външното състояние, отношенията с приятели и роднини. Лечението напълно обръща всичко с главата надолу: става трудно да се живее старият живот, да се правят обичайните неща.

Битката с рака е много изтощителна. Трудно е да се разбере от онези, които не са изпитали сами каква е тази ужасна болест. Но малко хора мислят, че използването на известни продукти повишава риска от рак многократно!

Световната здравна организация е съставила списък на канцерогенните продукти, чието използване трябва незабавно да бъде сведено до минимум и дори напълно изоставено.

Какви продукти не могат да се консумират?

Консервирана храна

пластмаса

Консервирана или по друг начин обработена храна в пластмасови съдове е потенциално опасна. Повечето контейнери за храни съдържат вещество, наречено бисфенол-А (BPA). Лабораторните изследвания показват, че дори при много ниски нива, бисфенол-А може да причини вредно въздействие върху човешкото здраве. Бутилки за вода и напитки, както и почти всички консервирани продукти в метални кутии съдържат това опасно вещество. Избягвайте консерви с обозначение PC (поликарбонат) и PVC (поливинил хлорид). Изоставете пластмасовите и метални съдове – използвайте керамични, порцеланови или стъклени предмети.

Рафинирана захар

захар

Често я наричат „бяла смърт“. Рафинираната захар провокира рязко покачване на инсулина и подхранва растежа на раковите клетки. Повечето консумирана захар задейства раковите клетки, което причинява прогресирането на болестта. По-безопасен вариант за хранене е естественият мед или кленов сироп.

Бяло брашно

брашно

При почистване на пшенично брашно всички полезни вещества се отстраняват. След това брашното се избелва с химикали, за да му даде привлекателен външен вид. Оказва се, че въобще не е естествен продукт, а нещо подобно на заместител. В допълнение, бялото брашно има много висок гликемичен индекс. Това означава, че използването на продукти от такова брашно само повишава нивото на инсулин, като не дава хранителните вещества на организма. Въглехидратите в тялото се превръщат в захари. По-добре е да се намали използването на продукти от бяло брашно.

Растения, закупени не през сезона им

ягоди

Morkadis

Пестицидите са химически препарати, използвани дълго време за борба с плевели, вредители и болести по растенията. Пестицидите са отрови за хората и причиняват болести като рак, затлъстяване, болест на Паркинсон, диабет и безплодие. Те не се разпадат при готвене или при пържене. Повечето пестициди се трупат в спанак, нектарини, ябълки, праскови, целина, грозде, круши, череши, домати, чушки и картофи. Но шампионът в съдържанието на пестициди са любимите на всички ягоди.

Печено месо

месо

По време на термичната обработка на месо се образува вещество като хетероцикличен амин. Когато червеното месо се приготвя при открит огън при високи температури, се образуват силни канцерогени. Тези вещества повишават риска от рак. Любителите на скара увеличават риска от развитие на рак на простатата с 40%. Вредните вещества се натрупват не само в самото месо, но и в изпаренията при печене, които се разпространяват в помещението и достигат до лигавицата и белите дробове.

Осолени, кисели и пушени продукти

Експертите смятат, че 50 грама на пушено месо може да съдържа същото количество канцерогенни вещества като димът от цялата кутия цигари. Едно бурканче маринована цаца е еквивалентна на 60 кутии цигари! Когато пушените продукти се приготвят при високи температури, нитратите се превръщат в много по-опасни нитрити. Месо, риба, зеленчуци и плодове когато се превръщат в деликатеси имат високо съдържание на нитрати, които са превърнати в нитрозодиметиланилин (N-нитрозо). Това вещество драстично увеличава вероятността от развитие на всички видове рак.

Продукти с дълъг срок на годност

консервант

Тези продукти съдържат консерванти, предназначени да удължат срока на годност. Те могат да се натрупват в тялото с течение на времето. След това те се трансформират в токсини, които водят до дегенерация на здрави клетки в ракови. Най-често срещаните консерванти са натриев нитрит (Е250), серен диоксид, сорбинова киселина (Е200), натриев глутамат (Е621). Ако не можете да избегнете продукти с Е-добавки, опитайте се поне да изберете тези с не повече от две такива вещества.

Алкохол

алкохол

Самият алкохол не е канцерогенно вещество. Но той не позволява да се асимилират витамини, микроелементи и други важни хранителни вещества, той потиска имунната система и така допринася за развитието на рак. Алкохолът увеличава риска от рак на гърдата, устата, ларинкса, фаринкса, хранопровода, стомаха, панкреаса, ректума, пикочния мехур, белите дробове. А също така причинява фиброза, цироза и рак на черния дроб. Всички алкохолни напитки трябва да се използват с повишено внимание. Те са особено опасни в комбинация с цигари. Ако въздържането от алкохол е много трудно, се допускат само 150 г вино или 0,33 г бира веднъж седмично.

Продукти с плесен

плесен

В хранителни продукти, които са засегнати от мухъл плесени, се образуват микотоксини – тихи и незабележими убийци. Те могат да причинят злокачествена клетъчна дегенерация, могат да доведат до рак на черния дроб, стомаха и дебелото черво. Опасността от микотоксини се крие във факта, че те не са видими в продуктите, не се променя тяхната миризма, цвят и вкус, и не се разграждат чрез загряване или при друга обработка. Така че изхвърлете всичко, което започна да се разваля.

Хидрогенирани масла

маргарин

Произвеждат растителни масла от суровини с химикали. След това се извършва химическо чистене. Добавят се повече химикали, за да се промени вкусът и миризмата. В готовото растително масло има огромно количество омега-6 мастни киселини. Но е известно, че един от проблемите на съвременното човечество е прекомерната консумация на омега-6 от храната на фабричното производство.Доказано е, че тези вещества променят структурата на мембраните на клетките в тялото ни.

Този впечатляващ списък от вредни продукти,  може да доведе до отчаяние. Питаме се има ли въобще безвредни продукти? За щастие, в наша власт е да минимизираме дозата на консумираните канцерогени.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ РАК

Внимателно почиствайте зеленчуците и плодовете, като обелите кората им.

Вместо пържени и пушени храни, използвайте варени, задушени, печени във фурната, задушени.

Обърнете внимание на промяната във вкуса и миризмата на храната. Изхвърлете незабавно развалената.

Сухите и замразени храни са много по-безопасни от солените и консервирани храни.

Не купувайте зеленчуци и плодове в големи количества. Вземете колкото можете да изядете през следващите 3 дни.

Купете продукти, които са преминали санитарен и епидемиологичен контрол само в оторизирани търговски пунктове.

Съхранявайте цялата храна в хладилника.

Алкохолните напитки е най-добре напълно да бъдат елиминирани или сведени до минимум.

За изчистване на организма от натрупаните замърсители пийте напитки като грейпфрут, зелен чай, черен чай.

Рискови фактори за рака се срещат постоянно в нашето ежедневие. Производителите на храни не се интересуват от нашето здраве, така че задачата да се запази здравето ни почива на раменете ни.

инфо: zdrave.to

Вижте още:

Лукът е източник на много важни хранителни вещества и действа като защита

10 храни от ежедневието ни, станали причина за ужасяващи събития

Ако преядете с тези 4 популярни храни, ще умрете

Опаковките на бързите храни изпускат вредни вещества в храната

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.