Снежен апокалипсис на двата края на света! 

6

Зимна буря връхлетя днес обширни райони в Япония и донесе 75 сантиметра сняг на някои места, предаде ДПА, като се позова на метеорологичната служба.

На северния остров Хокайдо заради бурята бяха отменени 149 влакови и 8 корабни пътувания. В град Машике бурята беше съпроводена от ветрове със скорост до 124 километра в час, а в някои части на острова падна 35 сантиметра сняг, съобщи в. „Хокайдо шимбун“.

Според Японската радиотелевизионна корпорация в североизточния град Йонедзава има снежна покривка от около 75 сантиметра.

Японската метеорологична служба прогнозира още сняг до 60 сантиметра на Хокайдо, в североизточните части и в района Хокурику.

Тя предупреди за виелици, големи вълни и нарушения на движението по пътищата в Северна Япония и по крайбрежието на Японско море до петък включително.

5

В същото време в социалните мрежи се завъртя внушителна снимка от снега, който е натрупал във Френските Алпи. На места дълбочината на снега достига 7 метра.

Виждате снимка от разчистването на пътя към градчето Боневал-сур-Арк, заради което се прокопават своеобразни тунели.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Изумителните неща, които се случват с тялото през зимата

Изберете си един от снежните човеци и вижте какво ви очаква до края на зимата!

Какви стайни температури поддържат в различните страни през зимата

Какъв характер имат децата, родени през есента и зимата?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.