Спрете да попивате чуждата негативна енергия

Чужда негативна енергия и ефективни техники за защита

Да се научите да не абсорбирате негативната енергия на хората около вас е голямо духовно умение.

Емпатията е способността да разпознавате и усещате емоциите на другите. Съчувствието е чувство на състрадание към другите хора. Често да бъдеш „емпат“ означава, че поглъщаш по-голямата част от болката и страданието на другите и това може да ти се отрази негативно.

Ако сте били в стая с негативен човек, знаете колко токсична може да бъде енергията.

5 начина за предпазване от чужда негативна енергия

Не забравяйте, че не можете да угодите на всички

Ако някой ви се оплаква, не се опитвайте да угаждате на този човек. Това само ще ви направи енергийно зависими от неговото мнение.

Не всеки ще ви обича. Хората идват на земята с различна цел. Обичайте се на първо място и ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на чуждото мнение.

Също така не забравяйте, че не можете да промените всички. Не го превръщайте в своя мисия. Понякога, най-доброто, което можете да направите, е просто да не абсорбирате енергията, която хората проектират върху вас.

Бъдете внимателни, когато каните други хора в живота си

Вашето тяло, ум и непосредствено обкръжение са вашият храм. Кого каните в него? Това отворена покана ли е? Трябва ли хората да “изтрият” краката си, преди да влязат или да внесат мръсотията в душата ви?

Ако един ден дадете на човек парче хляб, той ще поиска питка на следващия ден. Ако позволите на някой да остане за уикенда, той ще се опита да остане една седмица (или две). Смятах, че жена ми е студена към някои от нашите съседи. След като разбрах, че тя просто уважава себе си и дома си, оцених нейното отношение и го приех като свое.

Чудесно е да бъдеш щедър, но има фина линия, за да не те потъпкат. Научете се да казвате „не“ и е съвсем нормално да се чувствате добре заради това.

Спрете да обръщате внимание на “задници”

Morkadis

Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато обръщате внимание на някой друг, вие му отдавате енергия. Енергийните вампири крадат енергийните ви запаси. Някои хора ще изхвърлят негативната си енергия върху вас и след това ще преминат към следващата жертва.

Приятелското рамо може да е нещо прекрасно, но отново има граница, която никой няма право да прекрачва.

Може би, другият излива своите разочарования от работата, от личните взаимоотношения или дори успехите си върху вас. Всички тези емоции могат да ви изтощат и да променят живота ви по лош начин.

Обичайте себе си, казвайте на другуте, че не сте готови да слушате това в момента.

Дишайте сред природата

Излезте сред природата, медитирайте, починете и дишайте. Пречистете водата в себе си и се упражнявайте. Движете се като пеперуда: меко, но бързо.

Дишането увеличава циркулацията на кръвния поток в тялото и помага да се предотврати усвояването на енергия от хората около вас. Ходете с увереност, дръжте главата си гордо изправена и не позволявайте на никой да ви разваля настроението.

Гъсеницата изяжда всичко около себе си и става дебела и неподвижна. Трябва да е лека, за да полети.

Поемете 100% отговорност за вашите мисли и емоции

Как се чувствате е 100 % вашата отговорност. Вселената изпраща хора в живота ни, за да ни изпита. Нашето възприятие за себе си е по-силно от възприятието за другите.

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли или очаквания се проявяват в ситуацията, която ви притеснява. Ами, ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание?

След като поемете отговорност за реакциите си, вие се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво.

Създайте за себе си ситуации, които повишават енергийното ви ниво. Чувствате ли се добре около този човек? Чувства ли се този човек добре с вас? Достойни сте за брилянтно преживяване и е дошъл моментът да го осъзнаете.

Предпазете се от чужда негативна енергия!

Умението да се предпазвате започва с любов към себе си. Не забравяйте, че сте достойни за щастие и мир. Не забравяйте, че е нормално да казвате „не“ и вие сте авторът на своето енергийно състояние.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Хванете лъжеца, използвайки стратегиите на бивш агент на ФБР

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт“

Доказано – негативното мислене е заразно

Вселенски закони, които оказват влияние върху живота ни

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.