Стайни растения, които влияят негативно на енергията в дома

pixabay.com

Монстера и дифенбахия са стайни растения, които се считат за мощни енергийни вампири. Експертите по енергетика смятат, че тези растения изчерпват умствените сили на домакините и внасят раздори във взаимоотношенията.

Фън шуй насърчава основно отглеждането на зелени растения в дома. Стайните цветя са нашият контакт с природата, обогатяват дома, вдъхновяват ни и пречистват въздуха. Според фън шуй обаче не всички растения влияят благоприятно на енергията в дома.

Малко хора знаят, че следните две растения са лоши за енергийния баланс в дома – монстера и дифенбахия.

Отрицателното им въздействие е особено силно в малките апартаменти, така че е по-добре тези големи зелени растения да се съхраняват в обществени институции и големи бизнес компании, където има голямо движение на хора.

Монстерата, която се разширява и расте, е символ на напредък и просперитет в бизнес помещенията, но в апартамент, особено ако е малък, “претоварва” пространството и пречи на свободния поток на положителна енергия.

Дифенбахията е отровно растение, което не трябва да държите в къщата, ако имате малки деца или домашни любимци. Това цвете е едно от най-токсичните, така че е по-подходящо да се съхранява в бизнес помещения.

Ако имате тези растения у дома, това не означава, че трябва да ги изхвърлите, а да смените мястото им в къщата, така че да не заемат твърде много място, и да повдигнете дифенбахията на по-високо място. Би било най-добре, ако можете да ги преместите в кабинета или да ги държите в коридора.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

10-те най-красиви, но смъртоносни растения

Стайни растения, които причиняват главоболие

11 удивителни факта за отровните растения и гъби

8 растения, които премахват негативната енергия у дома

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.