Стивън Хокинг сензационно: Висш разум съществува

стивън

Един от най-светлите мозъци на човечеството Д-р. Стивън Хокинг буквално взриви световната научна общност със своя реч в Университета в Кембридж през уикенда според телевизионния канал S4C, цитиран от Bradva.BG. Стивън Хокинг заяви, че базирано на дългогодишните изследвания вселената може да заключи, че тя е създадена от интелигентен разум, или казано с други думи – вселената е създадена от това, което хората наричаме Господ.Хокинг твърди, че е изолирал научен феномен във вселената, който определя като „божествен фактор“ – интелигентно „влияние“ което е било налично още от създаването на вселената и е изключено да се оприличи като случайно. Благодарение на „Божествения фактор“ е създадена вселената, както и всички производни – включително и зараждането на живота на земята.

Хокинг твърди, че без този „висш разум“ съществуванието на каквото и да е било би било невъзможно, и съответно може да заключи че фактор с определено ниво на космически интелект е „създателят на всичко“. Библията пише, че Господ е създал вселената за 7 дни. Оказва се, че научните изследвания на гениалния физик доказват, че в библейската легенда е базирана на истина – „дизайнът“ на космоса е създаден от интелигентен разум!

Стивън Хокинг е фокусирал усилията тази насока след като доведения му брат Едуард е изпаднал в клинична смърт и след това се върнал от отвъдното с изумителна история. Винаги съм обичал брат си, той винаги е бил вдъхновение да се занимавам с наука. Малко е откачен, но странния му мозък има невероятни способности. Миналият октомври, той имаше ужасяващ инцидент, заради който изпадна в клинична смърт. Върна се от смъртта тотално променен човек. Разказа, че през минутите в които е бил „в одвъдното“, се убедил в съществуването на висш разум, който е създал вселената и всичко около нас. Бил сигурен, че това, което човеците наричат Господ наистина съществува! Брат ми би бил последния човек на земята, който би твърдял, че Господ съществува, но след това ужасно преживяване, той е абсолютно сигурен в наличието на висш разум, който контролира вселената и нашия свят. Точно за това фокусирах усилията си върху проучването на „божествения фактор“ – липсващата част в пъзела за създаването и „живота“ на Вселената!

Колегите на Хокинг са меко казано изненадани от твърдението. Като цяло, мнението на водещите учени е, че „божествения фактор“ е мит, и това, че най-изявения сред тях защитава теорията за съществуванието на висш разум! „Наистина не очаквахме такова изявление“, каза пред репортери Д-р Джон Байрнс, ръководител на катедрата по астрофизика в престижния университет. „Наистина съм изумен от твърденията на Стивън. Даде ни сериозна тема за размисъл!“

През последните години Хокинг е споделял не една противоречива теория. Той е сигурен в съществуването на извънземни, и че е много по-вероятно те да са агресивно настроени към нас. С тази си теория именития учен отговаря на най-важния въпрос на човечеството за всички времена.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

15 ЦИТАТА ЗА ЖИВОТА ОТ СТИВЪН ХОКИНГ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Валентин Велчев 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.