Тазгодишният месец август е най-топлият в цялата история

%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80

Тазгодишният месец август е най-топлият в цялата история на наблюденията, съобщава ТАСС, позовавайки се на Световната метеорологична организация. Средната температура през август е била с 0,98 градуса Целзий по-висока, отколкото в периода 1951 – 1980 г.

„Макар сезонният температурен цикъл обикновено да достига пика си през юли, август 2016 г. е свързан с юли 2016 г. като най-топлите месеци от наблюдаваните. Температурата през август 2016 г. е била с 0,16 градуса Целзий по-висока, отколкото през предишния най-топъл август – през 2014 г.“, обясни официалната представителка на Световната метеорологична организация Клер Нюлис.

След юли „продължи изключително дълъг период на топло време в света и август месец стана най-топъл както за сушата, така и за океаните“, допълни Нюлис, позовавайки се на данни на НАСА и Европейския център за средносрочни прогнози за времето, предаде бтв.

Необичайно топла на редица места в Европа е и първата половина на септември. Във Великобритания, в графство Кент, беше измерена температура 34,4 градуса, а в Дания – 29,9 градуса.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.