Талисмани срещу енергийния вампиризъм

Легендите за вампири са едни от най-интересните човешки истории, които занимават въображението на хората от столетия. От Дракула, до Дневниците на Вампира, ние сме свикнали да слушаме за страховитите същества, които пият човешка кръв, живеят и ловуват в пълен мрак, и чиято единствена слабост е слънчевата светлина и дървен кол в сърцето. Тези същества са просто една измислица и ние не сме в никаква опасност от тях.

За наше нещастие обаче в тази легенда има и малка доза истина – вампири съществуват, но те не се хранят с кръв, а с нашата енергия. Те не се крият в сенките, не избухват в пламъци, когато излязат на слънце и не се плашат от чесън. По-често ще ги срещнем на работното място, на улицата и понякога дори в дома си.

Те могат да изсмучат жизнените ни сили и да ни оставят изтощени и съсипани, без дори да ни докоснат – вместо това те ще ни нападат с думи, интриги, ревност и завист.

Има и други вид енергийни вампири, които са още по-опасни защото изглеждат като безобидни и спокойни хора, които обаче ни използват като метафорични кошчета за емоционалните си отпадъци. Натоварват ни с безбройните си проблеми и несгоди, но не правят нищо, за да ги преодолеят.

Ако често страдате от депресия, безсъние, хронична умора, мигрена или апатия, то най-вероятно в обкръжението ви има енергиен вампир, който редовно си похапва от вашата позитивна енергия.

Най-добрият начин за предпазването от енергийни вампири си остава пълната апатия към приказките им или цялостното избягване на токсичната им компания. Понякога обаче това може да се окаже невъзможно – в тези случаи е добре да имаме нещо, което да ни предпази от тях.

За тези, които обичат да носят бижута – имате късмет. Среброто под всякаква форма е силно оръжие срещу негативни им енергии. Също така много минерали водят до възстановяване на енергийния баланс, така че лесно може да си намерите нещо симпатично, което хем ще ви предпазва, хем ще накара да изглеждате страхотно.

Дори в древни времена естествените камъни, като например черен ахат или тигрово око, са били използвани като талисмани срещу енергийния вампиризъм.

Може също да си закупите малко едностранно огледало и да го взимате със себе си, като излизате. Като го слагате в джоба си с огледална страна навън, не само ще отблъсне енергийния удар, но и ще го върнете обратно към вампира.

Подобна идея има и носенето на безопасна игла от вътрешната страна на дрехата. Този малък трик помага срещу лоши очи, черни магии и енергиен вампиризъм.

Солта също се счита за силна защита срещу всякакво зло. Можете да носите със себе си малка торбичка, пълна със сол на кристали. Тя ще погълне негативната енергия, лошите желания и зли думи, изпратени до вас.

В извод можем да заключим – жертвите на енергийните вампири са много, но за разлика от филмите, да се пребориш с един енергиен вампир, не изисква тежка физическа подготовка и бързи рефлекси. Избирайки правилния талисман срещу енергиен вампиризъм. Това наред с умението да разпознаеш енергийните вампири са единствените неща, които са ни необходими, да се предпазим от тях.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Кои са действията, които блокират енергията?

Кои са идеалните професии за енергиен вампир

Има ли енергиен вампир край вас? Как да го разпознаете

Как да защитите дома си от завист и негативна енергия?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.