Тест на Люшер: разберете повече за своя характер!

Този прост тест за определяне на психологическото състояние е изобретен през 1948 г. от Макс Люшер.

Това събитие е революция в областта на психологията. Методът се използва успешно от съвременните лекари, освен това може да си го направите сами.

Какъв е този тест? Виждате картинка, която показва 8 правоъгълника с различни цветове. Вие избирате един от тях. Важно е по време на избора да не се ръководите от друго, освен от подсъзнанието си. Това не трябва да е вашият любим цвят или каквито и да е предпочитания за дрехите, не трябва да се замисляте за значенията на цветовете. Отпуснете се, погледнете картинката и изберете правоъгълника, чийто цвят ви харесва в момента.

Значение на цветовете
Ако сте избрали черен, познато ви е чувството за самота, но можете да се справите с него. Опитвате се да не показвате слабостите си, въпреки че тайно мечтаете някой да се грижи за вас, да поема отговорност. Вие решавате всички проблеми сами, имате собствено мнение и не се влияете от други хора.

Ако сте избрали сив – вие сте много внимателен човек – „мерите седем пъти – режете веднъж“. Опитвате се да не се откроявате от тълпата, но имате богат вътрешен свят. Вие сте искрен, нежен, скромен човек. Това ви причинява много притеснения, понякога създава несигурност. Не се колебайте, просто добавете малко цвят към живота си.

Ако изберете червен, вие сте страстен, целенасочен, емоционален. За вас ярките изблици на емоции са доста вероятни – от всеобхватна любов до яростна омраза. Можете да обидите някого по невнимание и не мислите за последствията. Знаете как да зареждате другите със своята страст, имате огромен жизнен потенциал.

Ако сте избрали кафяв – вие сте практичен човек. За вас са важни фактите и доказателствата, а не идеи и мечти. Това е големият ви плюс – живеете „истински“, оценявайки наистина възможностите си. Трудно излизате от рамките, за да направите нещо грандиозно или да повярвате в нещо невероятно.

Ако сте избрали жълт – вие сте позитивни, отворени, общителни. Оптимизмът е вашето всичко. Умеете да се харесвате на хората, лесно е да се общува с вас. Имате много хобита всичко ви е интересно. Знаете как да се наслаждавате на простите неща и малките проявления на добротата у хората.

Ако сте избрали син – вие сте много спокойни. Психологическият комфорт е важен за вас както в обстановката, така и в общуването с хората. Вие сте самоуверени, талантливи, стремите се към хармония. Вие сте много дълбока натура, мечтател, романтик, житейската суета и бит ви изморяват.

Ако изберете зелен – имате всичко, за да успеете – жажда за живот, решителност, потенциал. Обичате живота и всичко, което ви заобикаля. Стремите се към вашата цел. Но имате един минус – подвластни сте на критика – ако не чувствате подкрепа, губите увереност в себе си.

Ако сте избрали лилав – вие сте любопитна, ентусиазирана натура, склонна да мистифицира света около себе си. Този цвят съчетава противоположностите, както и самият човек. Вие сте човек на настроенията – имате резки преходи от активност към пълно безразличие, от крайност към крайност, но в душата си се стремите към хармония. Този цвят често се избира от творческите натури.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Скоростен тест ще разкрие близкото ви бъдеще

Тест: Изберете картина и вижте кой е скритият ви талант

Проверете биологичната си възраст с този тест

Лесен тест разкрива що за човек сте

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.