Тийнейджърка откри човешки зъб на около 560 000 години

зъб

Шестнадесетгодишна френска доброволка попадна на уникална находка – зъб от възрастен човек, живял преди повече от 560 хил. години, пише „Ди Аустрелиян“, цитиран от Фокус. Щастливката Ками, която се е натъкнала на зъба, е работила като доброволец на археологическия обект. Откритието, която беше намерено в югозападната част на Франция, беше определено като „голямо“.

„Огромен зъб на възрастен – не можем да кажем дали е от мъж или жена – беше открит при разкопки на пласта, за който знаем, че е между 550 и 580 хил. години стар, тъй като използвахме различни методи за датиране. Това е голямо откритие, тъй като имаме много малко човешки фосили от този период в Европа“, заяви палеоантропологистът Амели Виале.

Находката е била открита в едно от най-важните предисторически градове в Тутавел, което се изследва вече повече от 50 години.

инфо: trud.bg

Вижте още: 

АРХЕОЛОЗИ ОТКРИХА ПОРТИТЕ НА ГЕТ, ДОМЪТ НА ГОЛИАТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.