Това е най-старият пистолет в света

археолог

По време на археологически разкопки в Канна крийк в щата Колорадо учените се натъкнаха на петлето и на други части от испански пистолет от XVI век, най-старият в света, съобщава телевизионният канал Фокс нюз.

Находката може да стане доказателство, че испанските колонизатори са пристигнали в Америка много по-рано, отколкото се е предполагало.

6

В близост до пистолета археолозите са открили и части от първите защитни средства – нещо като прародители на бронежилетките. Учените от университета в Колорадо предполагат, че намереният пистолет може да се окаже предшественик на всички средновековни мускети. Той е възможно да установи абсолютен рекорд сред огнестрелните оръжия.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Археолози откриха най-стария телескоп в света

Откриха най-стария надпис на кирилица

Откриха най-стария фалшив зъб в Европа

Най-старият компютър е на… 2000 години

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.