Това са есенните помощници на имунитета

Разберете как боровинките помагат за укрепване на имунната система преди настъпването на студеното време

Боровинките се оказват есенните помощници на имунитета. Според диетолога Ирина Лизун тези есенни плодове съдържат много полезни компоненти, които освен всичко друго помагат за укрепване на имунната система преди настъпването на студеното време.

„Боровинките имат доста ниско съдържание на захар – не повече от 10%, докато в същото време съдържат голямо количество органични киселини, които са много полезни, разнообразие от витамини и микроелементи. По-специално, боровинките понякога съдържат дори повече витамин Ц от цитрусовите плодове. Те се използват като лекарство, защото съдържат огромно количество антиоксиданти, биофлавоноиди и укрепват не само имунната система, но и сърдечно–съдовата, както и зрението“, обясни Лизун в интервю за „Спутник“.

Тя добави, че боровинките се съхраняват свежи за дълго време, което им позволява да запазят напълно полезните си свойства.

Това е разликата между тях и други горски плодове, които за дългосрочно съхранение се нуждаят не само от термична обработка, но и от добавяне на захар.

източник: vesti.bg

Вижте още:

Есенните дарове с магически свойства

Камъните лекуват като билките

Мистичната сила на лайката

Ваксинирани и преболедували – кой е с по-силен имунитет?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.