Трагичните факти за живота и връзката на Ева Браун и Адолф Хитлер

хитлер

Ева Браун е описвана от историците като личност, която няма особено голямо значение за историята на света. Независимо от силата на политическото й влияние, нейната история е удивителна. Тя била истински влюбена в нацисткия лидер и това се оказало най-жестокото й наказание. Историята на Адолф Хитлер и Ева Браун спокойно може да бъде сравнявана с трагичните любови от шекспировото творчество.

Ето и няколко факта около връзката на Ева Браун и Адолф Хитлер:

1. Ева била истински влюбена в Хитлер

Когато 17-годишно момиче решава да има взаимоотношения с властен 40-годишен мъж, повечето хора биха предположили, че момичето иска да бъде с него заради нещо повече от чар и външен вид. За Ева обаче, това било истинска любов.

Когато Браун среща Хитлер, тя няма абсолютно никаква представа кой е той. Те се запознават през 1930 г., когато той все още не е разпознаваема фигура. Тя не знаела дори истинското му име. Чула, че се казва г-н Улф. Двамата веднага били привлечени един от друг. Хитлер не свалял очи от нея и в края на деня й предложил превоз до къщи. Браун проявила скромност и отказала, но следващите дни прекарала, разпитвайки навсякъде за г-н Улф. Хитлер започнал да я кани навсякъде – на кино, на вечери, на опера, докато накрая не постигнал целта си. Браун била изключително очарована от бъдещия диктатор и любовта й към него се оказва силна и истинска.

2. Хитлер бил влюбен в друга

Когато връзката на Хитлер и Ева започнала, диктаторът вече живеел с друга жена – Гели Раубал, която била и негова племенница. Ясно било, че Хитлер обича Гели повече от всеки друг, но Гели далеч не изпитвала същото. През септември 1931 г., тя му съобщила, че заминава за Виена, за да се омъжи за друг. Това вбесило Хитлер. Двамата прекарали нощта в ожесточени спорове, а на следващия ден, Гели била открита мъртва. Тя сложила край на живота си по собствено желание. Разбитото сърце на Хитлер намерило утеха при Ева Браун, а истинската им връзка започнала скоро след това. Диктаторът следвал този модел на взаимоотношения през целия си живот. Той бил романтично свързан с осем различни жени. Твърди се, че всяка една от тях се е опитвала да се самоубие поне веднъж. Хитлер имал особено влияние върху жените в живота си, а Ева Браун щяла да страда най-много от всички.

3. Хитлер имал и други афери

Смята се, че само една от осемте жени на Хитлер била преди Ева Браун. Всички останали се появяват „на сцената“ след нея. Може би най-забележителната странична афера е тази с Ренате Мюлер. Тя била една от топ звездите на немското кино през 30-те.  Хитлер я привлякъл в правенето на пропагандни филми в средата на 1930 г. и малко след това. През 1937 г., Ренате скочила от прозорец, слагайки край на живота си.

4. Ева се прострелва в гърдите в пристъп на отчаяние

Ева Браун не била от типа жени, които приемат отворените връзки. Когато забелязала, че Хитлер се върти около други жени и я оставя сама, тя била съкрушена и решила да направи нещо, за да промени това положение. Взела пистолета на баща си, насочила го към гърдите си и стреляла. Не успяла да уцели сърцето си, може би защото не била съвсем готова да умре.  Когато осъзнала, че е все още жива се обадила на личния доктор на Хитлер. Действията на Ева били отчетени, като призив за внимание. Обаждайки се на лекаря на Хитлер, Ева знаела, че новината ще стигне веднага до диктатора, както и всъщност станало. Хитлер се появил в болницата с цветя и й обещал винаги да се грижи за нея.

5. Хитлер криел връзката им

Любовната афера между фюрера и Ева Браун била държана в абсолютна тайна. Наложило се Ева да преживее много унизителни ситуации, за да я скрие. Когато в дома на Хитлер идвали стари приятели, той позволявал тя да е там, но когато го посещавали важни политически личности, Ева стояла скрита в стая, така че никой да не разбере за присъствието й. Тя била описвана от негови колеги, като дълбоко нещастна и силно влюбена. Твърди се, че Хитлер  казвал: „Високо интелигентен мъж трябва да има примитивна и глупава жена до себе си. Представете си, освен всичко друго, жената да се меси в работата ми! Искам мир в свободното си време.“ За да му бъде винаги под ръка, Хитлер дал на Ева поста „частна секретарка“. Но дори и тогава, тя била принудена да се промъква незабелязано през задната врата на дома му.

6. Някои от приближените до Хитлер мразели Ева

Morkadis

Друг проблем в отношенията на Браун и Хитлер бил, че в къщата на диктатора живеела и Ангела Раубал – майката на първата му любов, Гели. Ангела мразела Ева. Тя дори не се опитвала да скрие презрението си. Раубал открито заявявала на всички, че Ева няма място в живота на Хитлер. Ева прекарвала по-голямата част от времето си в самотно четене на книги или гледане на филми. Твърди се, че когато се хранела, тя гледала снимката на Хитлер, въобразявайки си, че се хранят заедно. Победата за Браун дошла когато се опитала да се самоубие отново, предозирайки с хапчета. Ангела Раубал се изнесла от дома на Хитлер, а Ева получила разрешение да се премести да живее при него.

7. Браун отказва да го предаде

С напредване на войната ставало все по-ясно, че Германия ще падне. Армията на Съветския съюз наближавала и се подразбирало, че когато пристигнат, Хитлер и всички свързани с него ще бъдат убити. Ева също била в опасност. През 1943 г., Хенриет фон Ширах, съпругата на Балдур фон Ширах, младежки лидер на Райха, се опитала да убеди Ева да напуснат заедно Германия, но тя отказала. Това не било просто наивност, а искрена любов.

През 1944 г., тя изготвила завещание, заявявайки намерението си да се самоубие, ако Хитлер умре. Според сведенията, в него пише: „Смятате ли, че ще го оставя да умре сам? Ще бъда с него до последно. Премислила съм всичко и съм категорична. Никой не може да ме спре!“. Тя спазва обещанието си и когато моментът настъпва, Ева Браун придружава Хитлер до подземния бункер, готвейки се да посрещне смъртта до любимия си мъж.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. emilyano Calabrezze 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.