Тялото ни е отражение на нашите убеждения и проблеми

Тялото може да говори и е добре да се научим да го слушаме какво ни казва. Това твърди психоложката Луиз Хей. На думите и мислите ни реагира всяка от клетките ни. Нашите мисли определят поведението на нашето тяло. Тъжното лице отговаря на нерадостни мисли.

Можем да проследим всеки орган в тялото си, той отговаря на определени характеристики в поведението и мисленето.

Глава

Главата сме самите ние като личности. Това, което представяме от себе си на другите, го изгражда представата за нас. Ако нещо с главата ни не е наред, значи има проблем с нас самите.

Коса

Косата е силата ни. При уплаха създаваме така нареченият стоманен колан, който обхваща мускулите на рамото и отива към главата.

Косата расте посредством космения фоликул. Когато създаваме напрежение в черепната кутия, косменият фоликул се затваря и косата започва да капе, тъй като умира. При постоянно напрежение косата спира растежа си. Резултатът е оплешивяване. Жените също оплешивяват на определени места, щом навлязат в мъжкия делови свят.

Уши

Ушите са не само слухов орган, но и символ на способност да се чува и да се слуша. Проблемите с ушите означават, че в живота на човека има неща, които той не желае да чува. Болката в ушите се появява, когато раздразнението от това, което чуваме, е в най-висока степен.

От такива болки много често страдат децата. Те не могат да изразяват свободно това, което искат да кажат, и са принудени да слушат неща, които не желаят. Като реакция често страдат от болки в ушите.

Глухотата се явява като реакция на тялото, че вече не иска да слуша определен човек, с когото общува цял живот. Много често явление е възрастна двойка, където единият е със слухов апарат, а другия говори без прекъсване.

Очи

Очите, също като ушите, символизират способността ни да виждаме живота около нас. Проблемите с очите се появяват, когато отказваме да видим в яснотата му живота около нас или нещо в самите себе си. Децата с очила в много случаи разсейват зрението си, защото у дома има неща, които не желаят да виждат.

Главоболие

Morkadis

Главоболието е признак за чувство на непълноценност. Ако някой се почувства унизен или засегнат, той получава главобол. Мигрената е символ за натрупано раздразнение в живота, среща се и при перфекционистите.

Врат

Вратът е символ на гъвкавата мисъл, на разбирането на чуждата гледна точка. Проблемите във врата свидетелстват за упоритост и нежелание да се види друга гледна точка.

Гърло

Гърлото представлява способността ни да отстояваме себе си, да помолим за нещата, които са ни нужни. Проблемите в гърлото говорят за лоша самооценка. Възпаленото гърло пък означава постоянно раздразнение. Ларингитът сочи злина, която пречи на изразяването. Кашлицата без причина пък е симптом на съпротива, когато сме в процес на промяна на статуквото.

Гръб

Нашият гръб е опората ни. Проблемите в него говорят за липса на подкрепа. Когато живеем с убеждението, че имаме подкрепа от близки и приятели, това всъщност е подкрепата, която ни оказва самият живот.

При ясно изразени проблеми в горната част на гърба, това значи, че партньорът не проявява разбиране и не е подкрепящ. Средната част на гърба е свързана с усещането за вина. При проблеми в долната част на гърба трябва да се замислим дали не се тревожим прекалено много за финансите си.

Бял дроб

Белият ни дроб е способността да се приема животът. Проблеми възникват при страх да се живее пълноценно. Заклетите пушачи бягат от живота. Димът им служи като средство да се скрият в черупката си. Проблемите с гърдите обикновено се появяват като реакция на задушаващо отношение, обсебване. Ракът на гърдата може да се получи от натрупано негодувание или гняв.

Сърце

Сърцето е символ на любовта и когато тя отсъства от живота на индивида, сърцето му буквално се свива и става студено. Кръвта, която се свързва с радостта, започва да тече по-бавно и се стига до анемия, склероза или инфаркт.

Стомах

Стомахът е мястото, където се смила храната, но и всички ситуации и идеи. Проблемите с него показват невъзможност за асимилация на житейските ситуации. Тогава сме уплашени.

Камъните в жлъчката

Камъните в жлъчката свидетелстват за натрупани много горчиви мисли и гордост, която пречи те да се изхвърлят. Нужна е работа за освобождаване от тежестта на миналото.

Нещастните случаи са нещо, което може да се случи на всеки и от което всеки се бои. Дали обаче е така и доколко тези нещастия са случайни? Всъщност повечето от тях създаваме сами с действията си, с изборите, които правим. Нещастните случаи могат да бъдат и изява на бунт. Толкова му се иска на някой да удари другите, че удря накрая себе си.

Такива асоциации Луиз Хей прави и с повечето болести. Според нея всяка болка има своята причина. И ако разгледаме заболяванията си от тази гледна точка, ще ни бъде по-лесно да се излекуваме от тях. Ето някои от най-разпространените болести и тълкуването на Луиз Хей за тях.

Ревматизъм

Това заболяване понякога е резултат от постоянна критика към себе си и останалите хора. Тези болни непрестанно правят негативни изказвания за всичко и всички, защото не са съвършени. Това е огромна тежест за тях и бремето, което носят, е голямо.

Астма

При децата тази болест е резултат от силно развита съвест. Те поемат всяка вина върху себе си. При възрастните е изява на усещане за липса на право на живот.

Рак

Това е болест на натрупаната дълбока обида. Тя изяжда тялото отвътре. Най- често основата на болестта се поставя в детството. Нещо пречи на вярата в живота. Дори да бъде потиснато в подсъзнанието, това чувство създава непрекъснато самосъжаление. Самокритичността е характерна черта на хората с рак, а лечението се крие в способността да обичаш себе си.

Наднорменото тегло

Появява се като необходимост от защита. При несигурност човек винаги качва килограми, а ако чувството е постоянно, то свалянето им става невъзможно.

Болките от всякакъв произход са свързани често с вината и наказанието. Хроничната болка е породена от хроничното чувство за вина. Много често е толкова дълбоко скрито това усещане, че дори не се осъзнава от човека, който го изпитва.

Всички отговори на въпросите ни са в самите нас. Не е толкова важно какво точно ни се случва, а как го приемаме и как реагираме на него. Животът ни в този смисъл зависи напълно от самите нас.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Тялото ти има 6 странни суперсили, за които не подозираш

Разположението на бенката върху тялото разкрива характера

Ето какво причинява канибализмът на човешкото тяло

10 чийт кода на човешкото тяло

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.