Уникално шосе в Китай (снимки)


Има някои пътища на този свят, които наистина изглеждат доста страшни, а други са заедно и страшни и по един свой си начин дори романтични. Е този, който ще видим днес е точно от вторите, които успяват да ни накарат да видим света по малко по – различен начин.

Насочваме се към провинция Хунан в тази необятна страна, където отиваме на място наречено Тянмъншън. И там откриваме това бижу виещо се по планината като гигантска змия, или една много странно разстлана огърлица. Наричат този път “Пътят към рая” или също “Пътят на голямата врата”, който започва от височина около 200 под морското ниво до 1300 метра над, или иначе казано 1500 метра изкачване. Днес е малко странно, че строителството по този път, което е започнало през 1998г. е продължило цели 8 години за да може да бъде изкачена планината Тянмън.

В крайна сметка, ако пътят ви се стори твърде завъртян или с прекалено много завои, то за всеки желаещ да го види все пак има и кабинков лифт минаващ точно над него по един невероятно живописен маршрут нагоре или надолу по планината. Без съмнение, това е едно от местата, които трябва да бъдат видяни в Китай и най – вече в провинцията Хунан.

1

2

3

4

5

 

инфо: http://neshtoto.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.