Учени от Оксфорд: НАСА може да предизвика нашествие на враждебни извънземни цивилизации

Американската космическа агенция смята да изпрати осъвременено послание в Космоса с данни за Земята

Плановете на НАСА да бъде разпространена информация за Земята и човечеството в космическите галактики може да предизвика нашествие на враждебни извънземни цивилизации, предупреждават учени от Оксфорд.

Посланието, което американската космическа агенция смята да изпрати, съдържа данни за слънчевата система, за земната повърхност и за историята на света. То ще замине към онази част от Млечния път, където се смята, че има най-голяма вероятност за наличие на извънземен живот. На практика става въпрос за адаптирана и осъвременена версия на посланието от 1974 г., изпратено чрез радиотелескоп от Пуерто Рико, припомня в. „Дейли мейл“.

Според Андерс Сандберг, старши изследовател от оксфордския институт за бъдещето на човечеството, изстрелването в Космоса на такава информация носи риск. Той смята, че макар да има малък шанс тя да стигне до извънземна цивилизация, тази възможност трябва да се обмисли със сериозна претегляне на всички аргументи „за“ и „против“. Той посочва, че дори получено от много напреднала цивилизация, такова съобщение едва ли би имало по-голям смисъл от това на пощенска картичка, на която пише: „Иска ми се да си тук“.

Колегата на Сандберг Тоби Орд споделя същите притеснения, като посочва, че всичко зависи от това какъв е процентът на враждебните спрямо мирните цивилизации. Той смята, че няма почти никакви научни доказателства дали техния брой е голям или малък, затова засега не е добра идеята активно да се търсят контакти. Орд е убеден, че има неприятелски настроени извънземни, които биха се възползвали от данните за точното местоположение на Слънчевата система и Земята, за да опитат да я превземат или да й навредят по някакъв начин.

източник: trafficnews.bg

Вижте още:

Извънземни погребани в гроба на Бастет?

Разсекретен документ на разузнаването на САЩ разкрива как извънземните ще установят контакт с нас

Мъж, отвличан от извънземни, показа техни снимки

Истината за аутопсията на извънземно в Розуел

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.