Учени с плашеща прогноза: Очакват ни хаос и апокалипсис!

Апокалиптичната прогноза за бъдещето на Земята е направена от канадски учени от университета Макгил. Те смятат, че топенето на ледовете ще доведе до непредвидими последици за климата на планетата. Изследователите са убедени, че глобалното затопляне може да предизвика хаотична поява на екстремни метеорологични условия по целия свят, пише EurekAlert.

Според сценария, разработен от канадските учени, площта на ледниците в Арктика и Антарктика ще бъде значително намалена до 2100 година. Това ще повлияе на атмосферната циркулация на въздуха и температурата на земната повърхност, която ще се увеличи с 3-4 градуса. Това развитие ще промени морските течения. Например Гълфстриймът може да се „срине“, което ще доведе до по-високи температури в Арктика, Източна Канада и Централна Америка. В Европа, напротив, ще бъде много по-студено.

Също така учените прогнозират рязко покачване на морското равнище, особено в екваториалните води. Това може да доведе до наводняване на редица тихоокеански острови.

Имайте предвид, че настоящата епоха в историята на Земята е доста студена. Например, по време на карбона, климатът навсякъде цялата планета е тропичен.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.