Учен в НАСА: Скоро ще открием живот на Марс, но човечеството не е готово да го приеме

Д-р Джим Грийн сравни потенциално неизбежното откритие с твърденията на Николай Коперник, че Земята се върти около Слънцето през XVI в.

„В обозримото бъдеще НАСА ще открие доказателства за живот на Марс, но човечеството няма да бъде готово да приеме това революционно откритие“, заяви д-р Джим Грийн, водещ учен в космическата агенция.

През март 2021 г. на Червената планета трябва да кацнат два нови роувъра – един на НАСА и един на Европейската космическа агенция. Очакванията са, че двата апарата могат да открият следи от живот в рамките на не повече от два месеца.

Машината на НАСА ще изследва слоевете на марсианската почва, като ще търси органични материали, които са символ на живот. Част от тези проби ще бъдат изпратени обратно на Земята, като това ще се случи за първи път в историята ни.

“Това ще предизвика изцяло нов начин на мислене. Не мисля, че сме готови за тези резултати. Това ме притеснява, защото смятам, че сме наистина близо да обявим откритието на живот на Марс“, коментира той пред “Съндей Телеграф“.

Според учения това откритие може да предизвика изцяло нов вид въпроси сред учените.

“Ще се питаме – този живот прилича ли на нашия? Имаме ли връзка? Може ли съставките на живота да пътуват от планета на планета или ние просто имаме най-подходящите условия“, казва той.

“Няма причина да смятаме, че няма други цивилизации из вселената, защото откриваме нови екзопланети, подходящи за живот, навсякъде“, допълва д-р Грийн.

инфо: btvnovinite.bg

Вижте още:

Под повърхността на Марс може да има дори по-сложен живот, отколкото се считаше досега

Астробиолог твърди, че има скрит живот на Марс

Снимки на НАСА от Марс – измама, НЛО или доказателство за живот?

Библейски потоп е унищожил живота на Марс

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.