Феноменът Иван Милев: Имаме вода за цяла Африка

1

България е богата страна, има не само залежи на нефт и газ, ами и много минерална вода. Можем да изнасяме толкова вода, че да стигне за цяла Африка“, казва 86-годишният радиестезист от бургаското село Димчево Иван Милев.

Той е човекът, който твърди, че открива находища на нефт, газ и вода със своите умения и инструменти – багети и други приспособления, които си е направил сам през годините.

Още по Живково време Милев прави подробна карта на залежите в недрата на България и успява да му я покаже.

Впечатлява го и тежката държавна машина се задейства – обещават на Милев поне да тестват способностите му, за да стане ясно притежава ли някаква по-особена дарба, или не.

„Аз само това исках – да ме пробват. През 1987 г. по нареждане на ЦК ме срещнаха с академик Любомир Дачев, който беше зам.-председател на Комитета за наука и технически прогрес. Един ден ми се обадиха в “Нефтохим”, аз бях на работа там, и ми казаха:

“Утре сутрин

трябва да си в

Държавния комитет”

Хванах нощния влак, и в София. Когато пристигнах, комисията вече ме чакаше.

Изказваха се професори, други специалисти. Дачев ме попита какво точно искам, а аз му отговорих : „Да докажеш, че съм български феномен.“

Членовете на комисията умуваха, обаждаха се по телефона, докато в един момент Дачев се изправи, удари с юмрук по масата и каза: „Аз този човек ще го пробвам!“, връща лентата бай Иван пред репортер на „168 часа“.

В крайна сметка обаче от комитета излизат с

отказ да изпробват способностите

на Милев

Morkadis

„В писмото пишеше следното: „Ние от Държавния комитет за наука и технически прогрес се солидаризираме изцяло с Комитета по геология, че провеждането на експеримент на способностите на Иван Милев за търсене на нефт и газ чрез биофизични методи ще нанесе жесток удар върху българската геоложка наука и практика“, спомня си 84-годишният Милев. И допълва:

“Какъв срам за България!”

Въпреки отказа радиестезистът продължава с опитите си, като междувременно става спец по търсене на вода с помощта на радиестезични методи.

Преди падането на социализма прави още един опит държавата да тества способностите му.

Успява да се срещне с проф.Георги Йоллов, той сфомира комисия от 30 човека – експерти, които да проучат случая „Иван Милев“.

„При проф. Йоллов отидох с Владимир Живков и Петко Симеонов. Първото нещо, което ме попита още на вратата, бе дали имам грешки в своята работа. Казах му, че за мен твърдението, че човек не допуска грешки в работата си, е срамно. Едва тогава проф. Йоллов каза: „Добре, влизай.“

След дълъг разговор, в който Милев разказва какво той е пробвал, как може да „улавя“ находищата по суша, въздух и вода, използвайки различни превозни средства, професорът организира работата по тестването на радиестезиста. Прави план, отива с него в БАН, но оттам го отрязват с думите:

“Няма да правим

нова Ванга”

Бесен, професорът съобщава на Милев, че мисията им е претърпяла пълен провал.

„Да не са дялали на Ванга главата с тесла да я правят? Неузнаваемите природни закони създават Ванга, създали са и мене“, все още се ядосва бай Иван от Димчево.

Най-много го боли, че не може да предаде познанията си на българския народ, за да забогатее и да живее по-добре.

„А можем да бъдем едни от най-богатите хора на планетата. Толкова години живях с надеждата, че ще помогна на България“, споделя неизследваният феномен.

„Как мога да търся и намирам вода, а да не мога нефт и газ? Досега съм мерил хиляди места за вода из цяла България. Доволен съм, че помагам на хората“, казва бай Иван.

След повече от 20 г. опити в търсенето на вода радиестезистът е станал абсолютен спец в тази област.

Въпреки преклонната си възраст и сега не отказва да отиде на адрес, пътува в цялата страна.

„Първо оглеждам терена и в 75% от случаите това вече ми е достатъчно да разбера веднага къде е водата. Правил съм много наблюдения накъде се движат водите.

Във високите райони на всеки 2-3 метра земята е наситена с малки водни жилки. От 20 до 60 м има по-основни потоци, които аз всъщност търся.

В началото допусках грешки най-вече защото хората ми казваха къде точно да проверявам – до вилата им, до къщата им, а то така не става.

Сега аз си търся както си знам, оглеждам целия имот. Природните закони са създали потоците, аз ги търся“, обяснява радиестезистът.

Използва багети

с различен цвят

според това, което търси, защото смята, че продуктите в земните недра реагират на различни цветове от спектъра.

Когато търси обикновена вода, радиестезистът използва багети във виолетово-бял цвят. За минералната цветовете са червено и жълто, а за нефта черно. Белият цвят е за природния газ, обяснява бай Иван, показвайки различните си инструменти. Вади ги от старо куфарче, с което не се разделя.

Според картата на Милев за находища на вода в България

потоци минерална

вода минават край

десетки градове

в страната – Добрич, Враца, Берковица, Елин Пелин, Ловеч, Плевен, Габрово, Трявна, Велико Търново, Полски Тръмбеш, Дупница, Благоевград, Сапарева баня, Асеновград. Пловдив, Пазарджик, Чирпан, Бургас, Поморие, Казанлък, Калофер, Николаево.

„Ами в Слънчев бряг колко има? Можем да удавим целия курорт. Водата там е с дебит над 100 литра в секунда“, твърди Милев. Много минерална вода имало и в Поморие, като радиестезистът засякъл поток, минаващ през центъра на града, докато търсел водоизточник, помолен от пловдивчанин с имот в морското градче.

Веруюто на 86-годишния феномен е, че планетата Земя е жив организъм, а нейните кръвоносни съдове са водата, нефтът и природният газ.

„Тъй като Земята е сътворение на Слънчевата система, цветовете на спектъра отговарят на всички минерали и метали, които се намират в нея.

Природни закони са създали

артерии в земята,

по които се движат

вода, нефт и газ.

Обикновената вода е на дълбочина от 20 до 200 метра, а минералната – в дълбочина от 200 до 1500 м. Следва нефтът, който се движи от 1800 до 4000 м дълбочина. Природният газ се движи на дълбочина от 4000 до 7000 м“, обяснява природният феномен.

Според неговите схващания тези продукти се движат по подземни артерии и където намерят подходяща среда, образуват находища – по-малки или по-големи петна в зависимост от структурата на земята.

„Има по-големи артерии и по-малки, които се отклоняват от големите. Например през България минава една мощна артерия с природен газ,

движи се през цялата територия на страната“, казва Иван Милев и допълва, че газовото находище в блок „Хан Аспарух“ съществува и той лично го е отбелязал на картата си преди повече от 16 г.

Освен че е направил подробна карта на нефтените и газовите находища в България, Иван Милев твърди, че е наясно с нефтените и газовите находища по света.

Открива ги пак чрез своите инструменти, но работейки по географски атлас.

В Канада има

огромни нефтени

и газови залежи,

твърди радиестезистът. Според замерванията му канадците могат да станат свръхбогати, тъй като в земните недра на страната им дремели 1,3 млн. кв. км газ и 2 млн. кв. км нефт.

Списъкът на бай Иван за световните нефтени находища е дълъг. 220 хил. кв. км газово находище е открил в Южен Китай (долината на р. Терим), една трета от територията на Индия лежи върху газ, а две трети от Северна Корея – върху нефт.

Япония притежавала нефтени залежи, както и Западна Унгария, Дания, Украйна.

Навремето Иван Милев се пробвал да търси и злато – в рудника в Зидарово. След тази случка обаче геолозите, с които бил вътре, имали сериозни проблеми с управляващите и радиестезистът се отказал.

Аз съм най-силен в търсенето на минерали, обобщава бай Иван.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

Местата в България, заредени с мистична енергия

Лечителят Панайот Трифонов: Известните хора да спят върху сурови яйца

Радиестезично махало – загадъчният посредник между човека и неговата интуиция

Калин Кирилов: Древните са контролирали кой да се ражда на Земята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.