Хитлер имал пъклен план – щял да изпепели градове с нестандартно и чудовищно оръжие!

хитлер

План, който звучи като стратегията на нов злодей от филмовата поредица „Джеймс Бонд“, е бил реална идея, която ръководството на Нацистка Германия обсъждало, пише obekti.bg.

Екип учени, начело с Херман Оберт, е предвиждал създаването на гигантско съоръжение, наричано Космическото оръдие. На практика то представлява огромно огледало, изведено в орбита около Земята. Отразени от неговата повърхност, слънчевите лъчи щели да са в състояние да изпепелят цели градове и да пресушават морета.

За пръв път тази идея била предложена още през 1923 г. от Оберт, като тогава ученият предвиждал огледалото да се използва не за разрушения, а за да осигури на жителите на Земята повече светлина. По-късно обаче космическото оръдие се превърнало във военна концепция и ученият го наричал „най-великото оръжие“.

Дори и след края на Втората световна война Херман Оберт бил убеден, че идеята му може да бъде реализирана и настоявал за това чак до 1957 г. Най-близко до тази ужасяваща концепция светът бил през 1945 г., когато притиснати от Съюзниците, нацистите развили идеята за огледалото, което трябвало да се превърне в оръжие. Планът на Райха предвиждал съоръжението да се изведе в орбита на около 25 000 км над Земята. Цялата повърхност на инсталацията трябвало да бъде огледална, така че слънчевите лъчи да се отразяват от всеки един ъгъл.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.