Хитлер създал атомна бомба и я изпитал върху руски военнопленници

хитлер

Руски военнопленници били принесени в жертва, за да проверят ефективността на действието на бомбата, пише Еxpress.

В последните дни на Втората световна война нацистка Германия, възможно, е разработила атомна бомба, която можело да бъде приведена в действие с помощта на „летяща чиния“.

Немски документален филм разказва, че нацистите са били изключително близко до разработката на оръжие за масово унищожение.

Според лентата със заглавието „В търсене на атомната бомба на Хитлер“, изследването било толкова напреднало, че руски военнопленници били принесени в жертва, за да проверят ефективността на действието на бомбата.

Документалният филм, показан по ZDF, се позовава на неназовани източници от Русия и САЩ, които смятат, че резултатът от интензивните изследвания на Третия райх е бил на няколко милиметра от производството на бомба.

Това доказвали протоколи от допитвания на нацистки учени, свидетелства на очевидци и записки, оставени от изследователите.

Историкът Матия Ул твърди, че надпреварата в създаването на атомна бомба се активизирала в последната година на войната, когато Германия търпяла поражение на всички фронтове.

Работата в рамките на програмата ръководел генералът от СС Ханс Камлер. Камлер бил един от малцината нацистки чиновници, които отговаряли само пред Хитлер. На него били предадени 175 000 затворници от концлагерите за робски труд в заводите на „оръжието на възмездието“, производство на танкове и строителство на секретни бункери.

Един от основните проекти на Камлер била долината Йонащал в Тюрингия, Източна Германия, която била място за ядрени и космически програми на нацистите.

Едно от изпитанията, както се съобщава, било проведено в началото на март 1945 година.

САЩ наложили 100-годишна забрана на файловете, отнасящи се до долината и до това, което се е случвало в секретните тунели на нацистите.

Конспиративните теоретици смятат, че американците са открили две неща в тунелите – примитивна ядрена бомба и летяща чиния, предназначена за доставка на страшното оръжие.

На по-късни стадии на войната били регистрирани наблюдения на летящи чинии, получили названието „Foo Fighters“.

ZDF цитира съветски документи, основани на доноси на военни разузнавачи, които казвали за две ядрени изпитания в Тюрингия.

Morkadis

Те съобщили: „Немците се намират на етап „родилни мъки“ и провеждат изпитания на ново секретно оръжие, което има голяма разрушителна сила. Създадената бомба има диаметър 1,5 метра. Тя се състои от взаимно свързани кухи сфери.“

В друго съобщение на съветски разузнавач се казва: „Комуникирах с наш надежден източник от Германия: немците са провели два взрива с голяма сила в Тюрингия.“

Един от разузнавачите добавил: „ [руските военнопленници], оказали се в центъра на взрива, бяха убити и от повечето нищо не остана. Наблюдаваше се силно радиоактивно въздействие.“

Но документалистите не могли да установят откъде учените са взели урана, необходим за създаването на бомба, и откъде е доставян той. Авторите признали, че много страници от историята както и преди остават зад завесата на тайната.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

СУПЕРМОДЕРНА НАЦИСТКА БАЗА СКРИЛА ХИТЛЕР ПОД АНТАРКТИДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.