Хората, които задължително трябва да отстраните от вътрешния си кръг

приятелство 2

Вие сте това, с което се храните, но най-вече сте такъв, с каквито хора се събирате. Хората, които ежедневно се намират най-близо до вас, ви правят различни. По добър и по лош начин.

В днешно време е трудно човек да открие страхотни нови връзки и приятели, които да добави във вътрешния си кръг. Съвсем не е лесно да намерим тези, които ще ни подкрепят, ще ни помагат, окуражават, мотивират и вдъхновяват. Много по-лесно е обаче да се освободим от присъствието на хората, които ни вредят. Има 9 типа личности, които човек трябва да премахне от вътрешния си кръг. Те са:

1. Дяволските защитници. Става дума за тези хора, които рядко се застъпват за нещо друго освен за собственото си его и гледна точка. Освен това се пазете от мрачните пророци, които винаги предвиждат, че нещо лошо да се случи, изхождайки само от личния си опит. Вашите резултати могат да са коренно различни, просто защото вие сте отделен човек, не тях.

2. Ревностните фенове. Те са хората, които мислят, че всяка ваша идея и всяко дело са невероятни, измунителни, недостижими. Безусловното възхищение е забавно, но рядко е полезно. Никой от нас не е толкова умен, далновиден и талантлив. Често разбираме нещата погрешно и се проваляме, но не го осъзнаваме, докато някой друг не ни го каже.

3. Вътрешните клюкари. Става дума за онзи тип хора, който не може да устои да не разбере някаква вътрешна информация и клюки. Те искат да знаят причината за решението на всеки, мотивацията зад действията му. Проблемът е, че този човек ви снабдява с любопитни новини за другите, като същевременно снабдява тях с любопитни новини за вас.

4. Свръхегоисти. Хората във вътрешния ви кръг трябва да пазят гърба ви. Свръхегоистите са тези, които не пазят ничий гръб, освен собствения си.

5. Егоцентрици. Преди Коперник, повечето хора са смятали, че Земята е център на Слънчевата система. След това нещата са се променили. Жалко, че мнозина днес считат, че всичко се върти около тях. Да си гледаш интересите е нещо хубаво. Но да бъдеш около някой, който говори само за себе си, е неприятно. Затова се оттеглете. Този човек вероятно няма да забележи веднага, че ви няма.

6. Пророци на пречките по пътя. Те имат необичайната способност да предвиждат дълъг списък на потенциални бариери и проблеми, които в реалността няма да се появят.

7. Хора с основна цел да изграждат повече връзки. Създаването на контакти е важно. Но т.нар. нетуъркинг не е само трупане на бройки. Връзките не са краят, те са само началото. Твърде много разговори достигат до много стартове и никакъв финал. Няма начин да изградите значими контакти с десетки или стотици хора. Затова бъдете мили, но дръжте тези, които си поставят за основна цел да правят повече и повече контакти, извън вътрешния си кръг. Те се тревожат само за количеството. Всъщност не искат истински да се свързват.

8. Хора по поддръжаката на стари отношения. Когато се грижим за поддръжката на дадена екипировка опитваме да я задържим по-дълго, за да продължи да функционира и да не се разпадне. Но защо да го правим с даден контакт, само за да поддържаме някакви лични или професионални отношения в процес на разпад? В тази грижа са необходими редовни обаждания и други видове обгрижване. А истинските професионални и лични отношения в живота на човека са тези, които откровено искаме.

9. Живите мъртви. Някои хора просто се носят без живот в себе си. Движат се безцелно от задача на задача, ден след ден, година след година. Без план, без смисъл, без цел. Без мотивация. За да бъдете по-качествен човек, се обградете с хора, които имат амбициозни планове, смислени идеи и големи мечти. Дори да са различни от вашите, вие ще се захранвате от техния ентусиазъм и енергия, както и те от вас.

инфо: manager.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Margarita Ilieva 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.