Храни, които увеличават потенето и лошата миризма

Има храни, които е по-добре да не ядете в горещините

Първо, заради тях потенето и миризмата на пот се засилват. Второ, те провокират загуба на вода и това може да доведе до дехидратация.

През лятото обикновено разчитаме на сладоледа и други студени храни и напитки, за да се разхладим. Но те са с обратен ефект. Например, жителите на Централна Азия обичат да пият горещ чай в жегата, тъй като именно топлите напитки спомагат за по-бързо охлаждане на тялото в горещината. Но има някои храни, които могат да допринесат за увеличаване на миризмата на пот, отбелязва Actualno.

Храните, които не трябва да ядете през лятото

По-специално към тях спадат зеле, кокоши яйца, лук и чесън, споделя руският лекар д-р Наталия Зубарева. Всички те принадлежат към категорията на съдържащите сяра храни. Сярата е веществото, което се отделя от тялото заедно с потта и рязко усилва нейната миризма. В допълнение, алкохолът също може да повлияе на дехидратацията и да увеличи телесната миризма.

В горещите дни трябва внимателно да следите водния баланс, защото дехидратацията е много опасно състояние при всяко време, но особено през лятото. Тя заплашва с усложнения за редица органи в тялото ни, включително сърцето, бъбреците и черния дроб. Не забравяйте да пиете достатъчно вода. Най-добре е да пиете чиста вода, а не напитки, съдържащи захар.

*Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

източник: actualno.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.