ЦРУ разсекрети цялата колекция от документи, свързани с НЛО

pixabay.com

Документите от „Черния трезор“ обхващат всичко – от загадъчни руски експлозии до информация за НЛО предадена на ръка на висши държавни служители в САЩ.

Правителствените записи за НЛО правени повече от три десетилетия, вече са публични за изтегляне и преглед, благодарение на усилията на някои сайтове търсачи на истината.

Огромната база данни включва повече от 2700 страници документи, свързани с НЛО, разсекретени от ЦРУ от 80-те години на миналия век. (Правителството на САЩ ги нарича също „неидентифицирани въздушни явления, или UAP).

Според The ​​Black Vault – онлайн хранилище на документи, свързани с НЛО, управлявано от автора Джон Гринуолд младши – документите са получени чрез дълга поредица искания позоваващи се на Закона за свобода на информацията (FOIA), подадени през последния четвърт век.

С течение на времето се натрупват толкова много искания, че ЦРУ създаде CD-ROM, пълен с декласифицирани документи, известен като „Колекцията на НЛО“. В средата на 2020 г. Гринуолд закупи този CD-ROM и наскоро завърши качването на съдържанието му като поредица от PDF файлове с възможност за търсене на уебсайта си. (Можете да ги намерите в The Black Vault.)

Документите обхващат десетки инциденти, включително разказ от 1976 г. на тогавашния помощник-заместник-директор на правителството за наука и технологии, който е предал на ръка мистериозна информация за НЛО, до описанието на мистериозен среднощен взрив в малък руски град.

„Въпреки че ЦРУ твърди, че това е „ цялата“ тяхна [декласифицирана] колекция за НЛО, няма начин да се потвърди изцяло това“, пише Гринуолд в изявление на уебсайта The Black Vault. „Изследванията на The Black Vault ще продължат да проверяват дали има допълнителни документи, които все още не са разкрити във фонда на ЦРУ.“

Публикуването на данните стана няколко месеца преди служителите от американското министерство на отбраната и разузнавателните агенции да се явят пред Конгреса и да разкажат всичко, което знаят за НЛО, съобщава New York Post. Разпоредба изисква агенциите „да представят доклад в рамките на 180 дни … в комисиите на Конгреса за разузнаване и въоръжени служби наблюдавани неидентифицирани въздушни явления“.

Разпоредбата следва година в която бяха публикувани стряскащите кадри от неидентифициран обект, наблюдаван около няколко самолета на американския флот през 2004 и 2015 г. Въпреки че новото публикуване на данни е значително, това също е само капка от огромния архив на The Black Vault.

Съобщава се, че уебсайтът съдържа в своя архив над 2,2 милиона страници материали, свързани с НЛО, които Гринуолд е получил чрез над 10 000 заявки по FOIA. Според уебсайта Vault, Гринуолд е подал първата си молба за FOIA през 1996 г., когато е бил само на 15 години.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

ВМС на САЩ: Секретните НЛО файлове са опасни за националната сигурност

Американските военни пуснаха нова информация за НЛО (видео)

Камера засне НЛО гонка над Япония

Скриха ли военните НЛО в Зона 51 и Розуел?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.