Чай или кафе: 7 неща, които любимата ти напитка разкрива за теб

Чай или кафе?“ е въпрос, който всеки е чувал поне веднъж.

Имаме различни предпочитания, но крие ли се нещо друго зад избора ни?

Споделяме с вас какво точно разкрива любимата напитка за вас според едно проучване, пише dama.bg

Изображение: dama.bg

Екстровертите предпочитат чай. Според проучване, проведено в САЩ, екстровертите обичат да пият чай, а интровертите – кафе. Оказва се, че това е така, защото чаят помага на екстровертите да вършат по-добра работа, докато интровертите не се нуждаят от него.

Изображение: dama.bg

Любителите на кафето поемат рискове. Оказва се, че приемът на кафе е свързан с импулсивността и способността да поемаме повече рискове. Феновете на тази напитка харесват екстремните спортове и искат нови и нови преживявания.

Изображение: dama.bg

Пиещите чай спят по-добре. Проучване твърди, че хората, които предпочитат чай се наслаждават на хубав сън, докато другите имат проблеми.

Изображение: dama.bg

Любителите на чай обичат захарта. Според него отново, участниците, които обичат чая са склонни да добавят повече захар, докато любителите на кафето предпочитат нормално количество.

Изображение: dama.bg

Феновете на кафето обичат кучета. Да, не важи за всички, но при повечето е така. Досещате се, че тези на чая обичат повече котки.

Изображение: dama.bg

Хората, които обичат чай, са по-креативни. Те споделят, че чаят им помага за новите идеи, а пък тези, които обичат кафето, са по-добри в разрешаването на проблемите.

Morkadis

Изображение: dama.bg

Любителите на кафето са по-стресирани, но по-щастливи. В проучването участват много студенти, които пият кафе. Колкото повече задачи са имали през семестъра, толкова повече кафе са пиели. Позитивната страна е, че напитката намалява с 32% чувството на тъга и депресивните състояния у тях.

източник: dama.bg

Вижте още:

10 от най-полезните видове чай

Горещо кафе с вкусна прогноза! Изберете една чаша!

10-те най-скъпи сорта кафе в света 

Магичните билки по българските земи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.